Zavřít reklamu

Asus ZenWatch 2
Na tiskové konferenci Asus na veletrhu IFA v Berlíně představil několik dalších  informací o připravovaných hodinkách a především představil hodinky samotné. Asus má ve svém portfoliu i hodinky VivoWatch, které zastávají funkci spíše sportovních fitness hodinek. Hodinky ZenWatch jsou potom lépe designově vyřešené a především jsou elegantněji provedené, co se týče materiálu, tak i řemínku. Na tiskové konferenci jsme se mimo jiné dozvěděli i měsíc vydání. Pojďme se podívat co nám tyhle nové hodinky nabídnou oproti první generaci.

Prvně bych rád zmínil, že na veletrhu IFA nebyly hodinky představeny premiérově, protože už předtím byly k vidění na veletrhu Computex. Na veletrhu v Berlíně Asus uvedl několik důležitých informací, které na Computexu nezazněly. Asi tím největším aspektem, kterým Asus odlišuje svoje hodinky od konkurence je typ displeje. Teď nemyslím technologii zobrazovače, nýbrž tvar. Hodinky od Asusu poznáte bezpečně na první pohled, protože se drží starších trendů a stále nabízí čtvercový displej. Neříkám, že je to špatně, ba naopak. Líbí se mi, že se Asus nebojí jít proti proudu.

Asus ZenWatch 2

Asus ZenWatch 2 přicházejí ve dvou zásadních variantách, které se liší pouze velikostně. Zajímavější ovšem je, že Asus oznámil, že ZenWatch se budou prodávat ve třech různých barvách a s osmnácti různými pásky, na výběr toho tedy bude dost. Dalším potěšujícím faktem je, že výdrž baterie bude značně nadprůměrná a pokud z hodinek nebudete každý den ždímat co půjde, tak by vám měly vydržet i sedm dní. Hodinky mají jediné tlačítko na boku, jehož funkce zatím není objasněna. Hodinky pohání výkonný procesor od Snapdragonu a nechybí zde ani certifikace IP67.

Asus ZenWatch 2

Asus ZenWatch 2 běží na klasické platformě Android Wear, jenž by měla obsahovat poslední aktualizaci, která podporuje kompatibilitu s iOS zařízeními. Máme zde i novou customizaci prostředí, budete si tak moci zvolit až z padesáti různých motivů. Nebude ani chybět aplikace Face Designe, díky které si budete moci postavit vlastní interface, například pomocí vašich osobních fotek. Hodinky se začnou prodávat během října za 150 Euro, tedy v přepočtu zhruba 4 000 korun. V plánu je i limitovaná edice, na které Asus spolupracuje s firmou Swarovski.

Asus ZenWatch 2

Dnes nejčtenější

.