Zavřít reklamu

PR-ASUS_EeePadTransformer_3-660x565Server Nikkei přinesl poměrně znepokojivou zprávu pro akcionáře společnosti Apple, ty totiž rozhodně nepotěší fakt, že Asus prodává v nejvyspělejším trhu světa v Japonsku více tabletů než Apple. Asus zaznamenal meziroční nárůst prodejů tabletů o 8% a celkově již za první pololetí letošního roku prodal do Japonska 38,9% všech dodaných tabletů v této zemi vycházejícího slunce. Asus je špičkou, co se prodejů v Japonsku týká a zajímavý je zejména důvod, proč Japonci nemají zájem o Apple v takové míře jako zbytek světa.

Japonsko je zemí pokroku a to především technologického, kde zkrátka co bylo představeno včera je dnes již staré. Japonci jsou zvyklí na to, že mají vše k dispozici jako první, spousta světových společností s elektronikou pochází právě z Japonska a Apple je nedokázal za posledního půl roku dostatečně motivovat k nákupu. Problém není pro silnou ekonomiku Japonska cena tabletu, i když samozřejmě Asus Nexus 7 nebo Asus MeMO Pad stojí zhruba trojnásobně méně než iPad Air, problém je však spíše v inovacích.

Specifický japonský trh totiž požaduje inovace a ty jim Apple již téměř rok nenabídl a v podstatě ani poslední generace iPadů nepřinesla oproti té předcházející nic zázračného. Japonsko tedy raději volí Asus, který přináší několik nových modelů ročně. Problém v pomalosti aktualizací produktů u Applu vidí také ředitel společnosti Sony, který uvedl, že uživatelé zkrátka potřebují každé tři měsíce nové produkty. To že to uvedl v době, kdy zároveň po osmi letech představil nástupce PS3 je již vedlejší, že ano.

asus-memo-pad-7-inch-tablet-now-available-for-149

Dnes nejčtenější

.