Zavřít reklamu

Whatsim - iconWhatsApp, aplikace patřící společnosti Facebook a nejvíce populární textovací služba pro mobilní telefony, je v poslední době poměrně aktivní. Po týden starém představení webové služby WhatsApp pro prohlížeč Google Chrome nyní uvádní na trh novinku, která jistě zaujme. Jedná se o vlastní simkartu společnosti, kterou WhatsApp nazývá WhatSim a která umožňuje používat aplikaci WhatsApp a jiné teméř po celém světě a to bez nutnosti být připojen k internetu ať už prostřednictvím Wi-Fi nebo pomocí datového připojení svého operátora.

S WhatSIM není nutné v zahraničí hledat Wi-Fi připojení nebo platit drahá romingová data, abyste mohli posílat zprávy přes WhatsApp. Stačí si simkartu zakoupit za 10€, čímž získáte odesílání a přijímání textových zpráv na celý rok v podobě 50 Mb dat, což odpovídá přibližně 25 000 textových zpráv. Dále pak se stačí nacházet v jedné ze 150 podporovaných zemí (mezi které patří i Česká republika a Slovensko) a být připojen k jednomu z více než 400 operátorů, které WhatSIM po celém světě podporuje.

Chcete-li ovšem zasílat také multimediální soubory, mezi které patří obrázky, videa a hlasové zprávy, pak je nutné si WhatSIM nabít speciálními kredity, které společnost nabízí. Možnost využití jednotlivých kreditů se liší v závislosti na tom, v jaké zemi se právě nacházíte. Jednotlivé země jsou totiž rozdělené do několik zón a v každé zóně stojí jednotlivá činnost určitý počet kreditů. Jistě vás potěší, že většina zemí Evropy se nachází v první zóně, tedy v té nejlevnější. Cestujete-li často po Evropě a využíváte WhatsApp jako primární aplikaci pro posílání zpráv, pak by WhatSIM mohla být právě pro vás.

Snímek obrazovky 2015-02-02 v 15.32.52

Zajímavé také je, že se nemusíte omezovat pouze na WhatsApp, ale můžete použít i jinou z textovacích služeb. Nebude-li to aplikace blokovat, tak můžete použít WhatSim například pro Viber, Wire nebo také pro iMessage. Jestli ale bude povoleno volat například přes Viber nebo přes Face Time už na oficiálních stránkách zmíněno není. Na druhou stranu obrovskou nevýhodou je, že WhatSim nepodporuje odesílání sms zpráv, volání přes operátora ani prohlížení internetu díky mobilnímu internetu. Z tohoto důvodu je simkrata určena spíše pro telefony, které podporují dvě a více simkaret.

Při samotném obejdnávání WhatSim si kromě země zvolíte také způsob dopravy, te rychlejší stojí 15€, přičemž by vám simkarta měla domů dorazit do 3 – 5 dnů od data objednání. V případě, že zvolíte levnější dopravu, která vás vyjde na 10€, tak počítejte s tím, že simkratu dostanete klidně až za 15 dní od data objednávky. K WhatSim si můžete rovnou také přikoupit zmíněné kredity a to až do výše 50€, za které dostanete 10 000 kreditů, což vystačí na poslání 500 fotek nebo 100 desetisekundových videí.

apertura-whatsapp-whatsim

Dnes nejčtenější

.