Zavřít reklamu

Nintype - iconS příchodem iOS 8 povolil Apple vývojářům oficiálně vytvářet klávesnice, které si uživatelé mohou nainstalovat do svých zařízení a nemusí tak používat nativní klávesnici, kterou je systém vybaven. V iTunes Apple Storu se tedy okamžitě začaly objevovat populární klávesnice známě z Androidu, které většinou měly uživateli přislíbit zvýšenou rychlost psaní a uživatelsky přívětivější prostředí. Mezi tyto známe klávesnice patří například Swype nebo Fleksy. Vývojáři z Jormy Games však přišli s klávesnicí navrženou pro bezkonkurenčně rychlé psaní. Pojďme se na ni tedy podívat.

Klávesnice Nintype spolehá na to, že k psaní budete používat obě ruce, kterým budete svírat telefon nebo tablet. Konkrétně pro psaní musíte využívat oba palce. Jedině tak docílíte opravdu rychlého psaní, které vývojáři po čase učení slibují. Nintype se totiž zcela liší od klasické klávesnice, tudíž naučit se s ní prás opravdu rychle nějakou chvíli potrvá. K učení by vám měl pomoci tutoriál, se kterým postupně projdete všechny možnosti psaní a zkratek, které Nintype nabízí. Zmíněný tutoriál je spíše ve formě hry, což uživatele donutí k tomu, aby se klávesnicí naučil pracovat co nejrychleji.

V Nintype si můžete nastavit mnoho vlastních zkratek tak, jak vám budou vyhovovat. Existuje celá řada usnadění, pomocí kterých napíšete to, co chcete opravdu rychle. Například práce s mezerníkem umožňuje pohyb kurzoru nebo specilnám použitím tlačítka backspace rychle odstraníte celá slova. Vlastně celkově je klávesnice opravdu flexibilní a kromě zkratek si lze nastavit různé vizuální efekty a v podstatě téměř každý aspekt klávesnice. NinType také zahrnuje funkce, jako je vestavěná kalkulačka, podpora více jazyků a nástroj pro počítání slov, které jste zadali za minutu. Bohužel mezi podporovanými jazyky nenaleznete prozatím češtinu. To se však může brzy změnit, jelikož s dnešní aktualizací přišla právě zmíněná podpora několika jazyků. Je tedy vidět, že vývojáři na rozšíření usilovně pracují a tudíž v dalším updatu bychom se mohli dočkat dalších jazyků, mezi kterými by mohla být i čeština.

Na prvním videu uvedeném níže můžete vidět prezentování klávesnice přímo od tvůrců aplikace. Možná je dobré brát to lehce s nadsázkou, jelikož takto píšou asi již opravdoví blázni. Na druhém videu pak můžete vidět zkušenosti přímo od redaktora z MacRumors, které znázorňuje zacházení s klávesnicí více realistky. Samozřejmě i zde je dobře vidět, že psaní s Nintype je opravdu bezkonkurenčně rychlé.

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.