Zavřít reklamu

iPhone_5SPatříte mezi aktivní sportovce a chcete zjistit, kolik jste uběhli, ujeli na kole, či sjeli na lyžích? Nebo se řadíte spíše k pasivním sportovcům a máte naopak spoustu oblíbených sportovních hvězd, jejichž kroky chcete sledovat od rána do večera? Podívejme se na spoustu doplňkových možností pro zlepšení požitku ze sportů, které máte rádi. Všemožné aplikace umožňují totiž nejen informovat, měřit, nebo mapovat vaše úsilí. Umí například také poradit, jak nejlépe se vypořádat se sebou samotným a správně se tak vrhnout do boje, jehož cílem je vypracované tělo a dobrá kondice.

Co se sledování sportovních akcí týče, Apple potěšil sportovní nadšence aplikací LiveSport, která přináší výsledky a statistiky z 26 sportů a zahrnuje snad vše, co se ve světě sportu děje. Je však i spousta sportovních fanoušků, jež sledují pouze určité události v sezoně. I to je dnes snadné – díky rozmanité škále aplikací se každý může soustředit na to, co ho zajímá. Stejně tak, jako se dá sledovat český fotbal na bet365, je možné skrz aplikace sledovat vývoj konkrétního závodu, turnaje, nebo ligy.  Tento rok kupříkladu Škoda vyvinula aplikaci pro Tour de France, obdobně bylo možné si hlídat výsledky Wimbledonu, a pro příznivce amerického basketbalu je již pár let k dispozici aplikace NBA.

iPhone_4_iPhone_5s

S rozšířením přístupu k vysokorychlostnímu internetu na téměř všechny uživatele mobilních zařízení se zvýšil také počet uživatelů aplikací od televizních společností, které nabízí přenosy ve vysoké kvalitě doma, na cestách, i při odpočinku. Česká a slovenská televize nezůstala pozadu a stejně jako internetové stream.cz či voyo.cz nabízí již aplikaci pro sledování jejich vysílání, která zahrnují spoustu sportovního obsahu.

Pro aktivnější uživatele je na trhu množství aplikací nabízejících měření a archivování naběhaných či naježděných kilometrů, společně se zaznamenáním trasy běhu, jízdy na bruslích, kole, případně třeba koloběžce. Prvenství v této kategorii patří aplikaci Runtastic, kde si můžete také spočítat, jaký výdej energie během vaší činnosti proběhl. Zároveň lze všechny naběhané trasy spravovat online a podělit se o své zážitky, či jednoduše měřit vlastní výkon za týden, měsíc, nebo rok. Obdobnou aplikací je Endomondo Sports Tracker, který nabízí také možnost osobního trenéra, když třeba zrovna trénujete na nějaký ten půlmaraton. Mezi obdobné pomůcky patří iMapMyRun nebo RunKeeper. Hledáte-li spíše netradiční změnu, nabízí se aplikace Zombies, Run!, která kromě měření trasy přidá také občasný výkřik nemrtvých, zaručující jisté přidání na tempu.

iPhone_5s_dock

Patříte-li mezi turisty nejen po českých a slovenských horách, nabízí se aplikace Moje trasy, velmi jednoduchá a relativně energeticky nenáročná pomůcka, která dokáže ve výsledném čase rozlišit dobu v pohybu a odpočinek, zakreslí trasu nejen do mapy, ale také vytvoří graf profilu trati či rychlosti. Jednoduchost jejího používání bez nutnosti stálého připojení k internetu je výhodná obzvláště při turistice v zahraničí.

Pro ty, co si rádi vyrazí na svah ledovců s lyžemi či snowboardem, doporučujeme na zimu například aplikaci Ski Buddy, jednoduché měření vzdálenosti, rychlosti a nadmořské výšky pro zpestření běžného lyžování. Ať již tedy aktivně na hory, či pasivně při sledování fotbalu, chytrý telefon vám nabízí spoustu možností, jak si obě formy aktivit zpříjemnit. Jak je známo, svět techniky se snaží uspokojit touhy každého, tudíž je jen potřeba zjistit, jaké aplikace vám pomohou udělat ze všedních sportovních zážitků neobvyklé.

Dnes nejčtenější

.