Zavřít reklamu

iPhony s operačním systémem iOS 16 nebo novějším nabízí funkci Živé aktivity, pomocí které mohou uživatelé na uzamčené obrazovce svého iPhonu sledovat sportovní výsledky v reálném čase, takže jim nic důležitého neunikne. Jak Živé aktivity fungují a jak je využít pro sledování sportovních událostí?

Funkce Živé aktivity, představená v operačním systému iOS 16, jsou dlouhotrvající interaktivní oznámení, která poskytují aktuální informace v reálném čase přímo na zamykací obrazovce iPhonu a na Dynamic Islandu u modelů iPhonu, které ji podporují. Pokud například sledujete sportovní zápas, Živé aktivity vám mohou zobrazit aktualizované skóre.

Když je iPhone 14 Pro nebo iPhone 15 zamčený, skóre se místo toho zobrazí ve widgetu na zamykací obrazovce. Na iPhonu 14 a iPhonu 14 Plus a na všech ostatních modelech iPhonu bez dynamického ostrova jsou Živé aktivity omezeny na uzamčenou obrazovku.

Na iPhonu s operačním systémem iOS 16.1 nebo novějším můžete Živé aktivity – nejen pro sledování skóre sportovních zápasů – pro uzamčenou obrazovku povolit podle následujících kroků.

  • Na iPhonu spusťte Nastavení.
  • Klepněte na Face ID a kód.
  • Zadejte kód.
  • Zamiřte do sekce Povolit přístup při uzamčení.
  • Aktivujte položku Aktivity živě.

Možnost sledování zápasů, závodů a dalších akcí nabízí například aplikace FotMob , Sports Alerts, nebo třeba Box Box Club. U některých aplikací jsou nicméně Živé aktivity součástí placené prémiové verze.

Dnes nejčtenější

.