Zavřít reklamu

ipad-air-recenzeiPad Air sa na pozícii najtenšieho tabletu na trhu príliš dlho neohrial. Už minulý mesiac totiž Samsung vytasil svoju high-end zbraň, ktorú nazýva ako Galaxy Tab S a propaguje, že sa jedná o tablet s vysokým výkonom, objemnou batériou a pritom má tenkosť iba 6,6 milimetra, vďaka čomu sú o takmer milimeter tenšie, než iPad Air a iPad mini s Retina displejom. Apple na to očividne reaguje a už tento rok plánuje svoju konkurenciu dobehnúť a možno aj predbehnúť. Najnovšie úniky nám naznačujú, že iPad Air 2 bude tenší, než súčasný model.

Okrem toho, že by mal tablet disponovať tenším telom a tlačidlá na jeho bokoch budú zapustené do tela, môžeme počítať aj s ďalšími rozdielmi v dizajne oproti súčasnému modelu. U druhej generácie by sme mali podľa všetkého počítať s Touch ID, teda s vlastnosťou, ktorá bola očakávaná a žiadaná už pri súčasných modeloch iPadu. V súvislosti s prítomnosťou snímaču odtlačkov prstov na iPade Air 2 sa celkom oprávnene špekuluje aj o tom, že snímač bude obsahovať aj iPad mini tretej generácie, ktorý by mal byť predstavený po boku nového veľkého iPadu.

Ďalším výrazným rozdielom sú odlišné reproduktory, u ktorých bol síce zredukovaný počet otvorov o rovnú polovicu, no zároveň boli tieto otvory zväčšené na dvojnásobok. Zaujímavosťou je aj to, že iPad Air 2 neobsahuje prepínač, ktorý slúžil na prepínanie tichého režimu alebo na zamknutie orientácie displeja. Nakoniec, poslednou novinkou je výraznejší otvor pre mikrofón vedľa kamery FaceTime, ktorý bude na bielom modeli výrazne viditeľný a mierne naruší čistotu jeho dizajnu.

iPad Air 2
iPad Air 2
iPad Air 2
iPad Air 2
iPad Air 2
iPad Air 2
iPad Air 2
iPad Air 2
iPad Air 2
iPad Air 2
iPad Air 2

*Zdroj: PhoneArena

Dnes nejčtenější

.