Zavřít reklamu

iPhoneZdá sa, že Apple sa aspoň čiastočne vráti k základom a budúce generácie iPhone budú opäť využívať baseband čipy od Intelu, respektíve od jeho dcérskej spoločnosti Infineon. Infineon vyrábal baseband čipy pre iPhone naposledy v roku 2010, kedy Apple predstavil iPhone 4, ktorý si zažil kontroverzné obdobie krátko po vydaní kvôli problémom s anténou. Infineon vtedy vyrábal čipy len pre GSM verziu telefónu, zatiaľ čo čipy pre CDMA verziu iPhone 4 už vyrábal Qualcomm, ktorý vyrába baseband čipy pre všetky novšie zariadenia.

Očakáva sa pritom, že Intel sa stane dodávateľom baseband čipov až v roku 2015, čiže bude dodávať čipy pre budúcoročnú generáciu iPhone, ktorá sa bude volať iPhone 6s, respektíve iPhone 7. Podobný výrok vyšiel aj z pera niekoľkých analytikov, ku ktorým patrí aj Timothy Acuri z Cowen & Co. Tvrdí, že hlavným dôvodom pre prestup k Intelu by mali byť nižšie ceny, vďaka čomu by vedel Apple investovať viac do výroby iných komponentov. Na tom, že by Apple zmenil výrobcu baseband čipov, nie je prakticky nič zvláštne, avšak tvrdenie prichádza pár mesiacov po tom, ako sa špekulovalo, že Apple začne vyrábať baseband čipy pre iPhone úplne sám.

Analytik tiež tvrdí, že aj keď by Qualcomm už prestal vyrábať baseband čipy pre iPhone, spoločnosť by sa mohla stať novým výrobcom WiFi/Bluetooth čipu, ktorý sa v telefóne nachádza. Podľa jeho informácií totiž Qualcomm spravil v tejto oblasti tak veľký pokrok, že je schopný do dvoch rokov prekonať Broadcom, jedného z najznámejších výrobcov antén na svete.

iPhone-6-CB
*Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.