Zavřít reklamu

iWatchSteve Jobs dokázal spojit nejlepší z nejlepších a sestavit tým plný naprostých špiček ve svém oboru. Jedním z takových lidí, které Steve do Applu již v roce 1982 přivedl byl také designér Hartmut Esslinger, jenž je doposud uznáván jako jedna z naprostých legend designu spotřební elektroniky a průmyslového designu. V současné době Esslinger působí jako mistr průmyslového designu v Pekingské akademii DeTao Masters v Číně, kde jsou jeho názory velmi respektovány a v oblasti designu jej považují téměř za „boha“.

Bohužel pro Apple se Esslinger vyjádřil v tom smyslu, že inteligentní hodinky považuje za hloupost a to i přesto, že jejich příchod na trh očekávají téměř všichni, jenž se o Apple zajímají. V rozhovoru pro Forbes Esslinger doslova řekl: „Smartwatches jsou hloupé. Proč bych měl mít na zápěstí levnou elektroniku? Jedná se o pouhý trik marketingu, nikoli o něco co by mělo skutečnou hodnotu pro uživatele.“ Podobný názor mají také další designéři a vývojáři, jenž v současné době nevidí na trhu pro tyt produkty uplatnění a i když chápou, že se jedná o něco, co je v současné době moderní a „cool“ nedokáží si odůvodnit přidanou hodnotu, kterou získáte tím, že máte na zápěstí inteligentní hodinky.

S pane Esslingerem zcela souhlasíme, ovšem na druhou stranu je potřeba vzít do úvahy fakt, že telefon ovládaný dotykem na displej bez stylusu si v roce 2006 dokázal také představit jen málo kdo a málo kdo si dovedl představit, že mu telefon nabídne v podstatě stejné možnosti jako počítače, to se však v roce 2007 změnilo. Byl to právě Apple, kdo definoval kategorii smartphonů a ukázal, jak mají chytré mobilní telefony vypadat. Nyní bychom se tedy mohli dočkat toho, že nám Apple ukáže, jak mohou vypadat inteligentní hodinky.

*Zdroj: forbes.com

Dnes nejčtenější

.