Zavřít reklamu

V poslední době se začíná nejen na internetu ale i v tisku objevovat čím dál tím větší množství titulků, které hlásají, že Samsung představí své inteligentní hodinky dříve než Apple. Podle nejnovějších informací se inteligentních hodinek od společnosti Samsung skutečně dočkáme v září letošního roku pod označením Samsung Gear. Proč by ale společnost která nikdy nebyla v ničem první, ale vždy tou nejúspěšnější mělo zajímat, kdo představí hodinky jako první. Apple není inovátor v tom smyslu slova, že dokáže nabídnout zcela nový produkt, který ještě nikdy nikdo neviděl. Apple nevymyslel od dob osobního počítače nic, co by svět ještě neznal. Apple nebyl tím, kdo vymyslel smartphone, nebyl to Apple kdo byl první na světě s tabletem a nebude první, kdo nám ukáže inteligentní hodinky. Vždyť Sony Smartwatch jsou už dokonce ve své druhé generaci.

Apple nemusí být první, Applu stačí že inovuje to, co již dobře známe. Moje máma měla dávno předtím než se objevil první iPhone digitální fotoaparát, který obsahoval akcelometr pro otáčení fotografií na displeji při jejich prezentaci. Byl to fotoaparát střední třídy, nic předraženého a uměl využít akcelometr. V té době však nikoho ani nenapadlo jak využít akcelometr pro hraní her, ovládání aplikací a vytvoření revoluce, s tím se čekalo na Apple. Stejně tak tomu bude také u hodinek iWatch. Apple zkrátka nevede se žádnou společností na světě rychlostní souboj podobný tomu, který předvedl Sovětský svaz a USA v boji o dobývání vesmíru. Apple si představí své vlastní hodinky, pokud je tedy představí a bude mu jedno zda to je v září nebo v říjnu nebo za rok.

Společnost Apple je typickým příkladem toho, že abyste způsobili revoluci, není potřeba být první. Stačí když přijdete s novým využitím již známých věcí nebo s designem, který zkrátka uchvátí svět. Pokud si tedy příště přečtete, že Apple něco nestíhá, stačí se pousmát. Applu je totiž úplně jedno kdy přijde se svým novým produktem.

iWatch2

Dnes nejčtenější

.