Zavřít reklamu

Pokud patříte do „staré školy“ a své schůzky si do diáře zaznamenáváte nejraději ručně, možná vás následující řádky mile potěší. Společnost Moleskine totiž představila nový vynález, díky němuž získáte veškeré vámi psané ruční záznamy do diáře i v elektronické podobě ve vašem telefonním kalendáři.

Inteligentní plánovač, jak společnost svou novinku nazvala, je opravdu velmi zajímavá věcička. Pomocí chytrého pera Moleskine Pen + si do svého diáře zaznamenáte veškeré důležité schůzky. Už v průběhu psaní začne pero v kombinaci se speciálním papírem automaticky pracovat a vaše záznamy digitalizovat, následně je pak skrze aplikaci zaznamená do vámi zvoleného kalendáře v telefonu. Na výběr by měly být ze začátku „jen“ varianty Apple iCalendar nebo Google Calendar, postupem času se však může tato nabídka značně rozšířit.

Ptáte se, v čem je háček? Prakticky v ničem. Jediná malá muška, která může některým uživatelům přidělat vrásky na čele je to, že musíte při používání využít vždy jak speciální papír, tak i tužku a tím pádem se může její využívání podepsat i na penězích. Celý set totiž seženete za 199 dolarů, samotné diáře, nebo chcete-li plánovače se speciálním papírem pak „jen“ za 29 dolarů. I tak vás však tato novinka vyjde v porovnání s klasickým zápisem do obyčejného diáře či vložením data do telefonu o poznání dráž.

Moleskine má v tomto směru zkušenosti

Vypadá to, jako technologie z budoucnosti, nemyslíte? Pravdou však je, že se Moleskine už s něčím podobným v minulosti prezentoval. Před nějakým časem totiž představil inteligentní psací soupravu, která zase převáděla veškeré vaše malůvky či zápisy z papíru do telefonu. Bluetooth perem s kamerkou jste si mohli nakreslit do speciálního sešitu prakticky cokoliv a zanedlouho jste měli své mistrovské dílo díky speciální aplikaci i na displeji telefonu. Tato verze však bohužel práci s plánovačem neuměla. Jelikož však trvalo její vymyšlení necelý rok, netroufáme si ani tipovat, s čím přijde tato vynalézavá společnost v roce příštím.

moleskine-planvac-fb

Zdroj: TechCrunch

Dnes nejčtenější

.