Zavřít reklamu

Obaly na iPad mini jsou v současné době poměrně nedostatkovým zbožím a originální Smart Cover od společnosti Apple je problém sehnat i v originálních obchodech Apple Store. Proto jistě přijde vhod recenze obalu od společnosti Puro, který promění iPad mini v elegantní diář, jenž nejen že skvěle vypadá, ale dokáže také ochránit váš iPad při pádu. Samozřejmostí je funkce automatického odemknutí/zamknutí přístroje v momentě kdy odkryjete přední část obalu z displeje. Dle mého názoru je iPad mini produkt, který je sice příliš velký pro nošení v kapse, ale na druhou stranu příliš malý na to, abyste jej mohli pohodlně upevnit v batohu nebo v tašce. Pojďme se tedy podívat na to, co italští designéři vymysleli pro iPad mini.

Obal Puro Book Cover přináší kompletní ochranu iPadu a to ze všech stran. iPad vložíte do plastové vaničky do které jej zacvaknete díky bočním výstupkům a iPad z obalu zkrátka nemůže vypadnout ani v momentě kdy jej držíte hlavou dolů. Plastová vanička je navíc pouze uvnitř konstrukce pouzdra a na jeho bocích. Ze zadní strany tak vidíte motiv eco kůže a z vnitřní strany je iPad uložen v měkčeném materiálu, který připomíná hodně hustý a tvrdý semiš. iPad je tak chráněn i v momentě, kdy zatlačíte na jeho displej a místo toho abyste zařízení poškodili, pouze se více zatlačí do již zmíněného materiálu. Přední část obalu je taktéž vyrobena z eco kůže.

puro_ipad_mini_cover

Pokud je iPad vložený do obalu, jsou vám plně k dispozici všechny jeho tlačítka, lightning konektor, mikrofon, 3,5mm jack na sluchátka a taktéž oba stereo reproduktory. Všechny tlačítka lze pohodlně ovládat v podstatě stejně, jako když máte iPad bez obalu. Díky designu obalu musíte počítat s tím, že se tloušťka iPadu zvětší téměř o 5mm, což samozřejmě může vadit milovníkům ultratenkého designu Apple, ale mě osobně se díky větší tloušťce iPad drží lépe a větší velikost mi tedy nijak nevadí.

iPad_mini_obal

Design obalu vychází z originálního Apple obalu pro iPad 1. generace, jehož recenzi si můžete přečíst přímo zde. Díky tomu je možné iPad nadzvednout pro psaní, postavit v horizontální i vertikální poloze a samozřejmě také zakrýt. Právě při zakrytí displeje jistě oceníte funkci automatického odemykání a zamykání přístroje, kdy se iPad díky působení magnetu v přední části obalu během jeho odkrytí automaticky odemkne a při zakrytí zase zamkne. Tato funkce je však v dnešní době již samozřejmostí u téměř každého obalu na iPad a není tak potřeba ji nikterak opěvovat. Magnet navíc drží přední část pouzdra u displeje iPadu a tak se nemusíte bát toho, že se vám bude pouzdro samo otevírat. Vše skutečně připomíná diář, který drží dohromady díky pevné vazbě. Co bych rád zdůraznil je velmi kvalitní a pevné zpracování, díky kterému vypadá iPad mini skutečně jako luxusní diář, který se elegantně hodí do každé kabelky.

iPad_mini_obal_puro

Co jsem upřímně nepochopil je fakt, že se výrobce sice snažil obal ozvláštnit motivem, který je ve vnitřní straně obalu, ovšem nějak nedomyslel, co tento motiv udělá se samotným displejem iPadu mini. Vzhledem k tomu, že má materiál na vnitřní straně obalu skutečně velmi funkční čistící efekt, kdykoli odklopíte displej, okamžitě na něm vidíte otisk motivu, který výrobce použil. Materiál totiž čistí displej skutečně spolehlivě a jakmile displej překryjete, je okamžitě znát, že je vnitřní strana obalu skutečně funkční. To je sice perfektní a rozhodně to dokáži ocenit, na druhou stranu nechápu, proč se musím při každém použití dívat na kapky vody, které se otiskly do displeje. V místech kde je motiv, totiž čištění logicky nefunguje a tak displej je sice vyčištěný, ale místa s motivem, jsou stále špinavé. Bohužel toto je jediná nevýhoda obalu, na kterou si musí případný kupující zvyknout. Navíc bych řekl, že se jedná spíše o velmi kvalitní funkci čištění displeje, díky které vyniknou otisky prstů v místech, ve kterých k čištění nedochází. Možná tak pánové a dámy v Puro chtěli ukázat, že jejich materiál skutečně čistí displej.

Puro_iPad_mini

Obal Puro Book Cover je vlemi kvalitně zpracované pouzdro, díky kterému se nemusíte o svůj iPad obávat a navíc zaujmete své okolí stylovým doplňkem. Jedinou nevýhodu vidím v použitém motivu na vnitřní straně ochrany displeje, který považuji za nedomyšlený. Zaleží jen na vás, zda jste ochotni svůj iPad nechat přibrat nějaký ten půl centimetr na tloušťce, který však zaručí, že se zařízení při běžném používání nic nestane a nesetkáte se ani s odřením zadní hliníkové části.

  • Obal Puro Book Cover si môžete zakúpiť za cenu 1199Kč priamo tu.
  • Pri nákupe obalu je možné uplatniť zľavu vo výške 20%.
iPad_mini_puro

Dnes nejčtenější

.