Zavřít reklamu

Skybox ImagingGoogle je společností se skutečně velmi vysokým počtem zájmů, které se nyní ještě rozšířili. Google koupil satelitní start-up Skybox Imaging, který vyrábí malé satelity určené pro vytváření snímků naší planety. Kromě snímkování mohou satelity nést také speciální vysílače, díky kterým bude možné zvýšit pokrytí internetu ve skutečně těžce dostupných oblastech. Akvizici musí ještě schválit antimonopolní úřad a tak musíme počat několik měsíců, než se Skybox Imaging skutečně stane majetkem společnosti Google, který jej koupí za 500 milionů amerických dolarů, tedy za zhruba 10 miliard korun.

Pro nadnárodní korporaci, jejíž největší příjem stále zajišťuje internetová reklama je velice důležité umožnit přístup k internetu co největšímu počtu uživatelů a tak budou satelity šířit internet i do oblastí, ve kterých na něj dnes nemáme možnost narazit. Google již jeden podobný projekt koupil, je totiž majitelem společnosti Titan Aerospace, o kterou mě zájem také Facebook. Společnost vyrábí malé drony, které jsou schopny pomocí solární energie vydržet ve vzduchu roky a během nich šířit internet a zároveň fotografovat povrch naší planety.

Google bude mít možnost v první fázi vypustit do vesmíru, tedy konkrétně na oběžnou dráhu Země 24 malých satelitů. Ty se budou pohybovat na oběžné dráze Země a přitom monitorovat terén tak, jak to můžete vidět na obrázcích níže. Google by díky vlastním satelitům mohl taktéž spustit pohled na Google Earth, tedy alespoň na některé jeho části v reálném čase tak, jak to známe z akčních filmů. Samozřejmě bychom neměli možnost sledovat přesně to co chceme, ale mohli bychom se podívat na záběry míst, nad kterými se satelit právě nachází. Právě satelit Skybox Imaging vyslaný na oběžnou dráhu v roce 2013 jako první komerční satelit pořídil HD video, na které se můžete podívat níže.

Dnes nejčtenější

.