Zavřít reklamu

Přemýšleli jste někdy nad tím, koupit akcie Applu? Pokud ano tak věřte, že nejste rozhodně sami. Osobně jsme nad tím přemýšlel mnohokrát a nikdy jsem se neodhodlal. Pokud jste na tom stejně jako já, můžete nyní stejně jako já také litovat. Abychom věděli čeho přesně můžeme litovat, připravila společnost Paragon Real Estate přehlednou infografiku, ve které se dozvíme, co by se stalo, pokud bychom před dvěma lety investovali do akcií společnosti Apple.

Pokud byste první burzovní den roku 2012, tedy 2. ledna investovali 200 000$, což přiznejme si, není zase až tak vysoká částka a jedná se o částku, kterou investují soukromí investoři, dne 2. dubna byste mohli bouchnout šampaňské. Zapomeňte navíc na to, že byste si připíjeli Moëtem, bouchali byste rovnou Dom Pérignon. V případě této investice, byste totiž za pouhých 28 měsíců získali na čistém zisku 87 000 amerických dolarů. za posledních 28 měsíců by hodnota vaší investice vzrostla o 44%. Pokud jste tedy chtěli investovat jakoukoli částku, stačí když si k ní připočítáte 44% a okamžitě zjistíte, o kolik bohatší jste mohli být nebo pokud jste skutečně investovali, zjistíte o kolik bohatší jste.

Největší oslavy by však pořádali ti, kteří investovali svých 200 000$ do společnosti Bay Area Home, která staví modulární domy za velmi nízké ceny. Dnes byste totiž díky této investici měli 235 500$. Hodnota vašich akcií by tedy byla 435 500$ s tím, že se za posledních 28 měsíců dočkala 118% růstu. Naopak investice do jednoho z nejcennějších kovů na naší planetě by byla důvodem vyrvat si pár vlasů. Investice do zlata v hodnotě 200 000$ by v současné době měla hodnotu již pouze 166 000$, to vše díky 17% poklesu hodnoty zlata za posledních 28 měsíců.

investment-return_re-vs-stock

Dnes nejčtenější

.