Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Hodně z nás rádo fotí a rádo se chlubí. Instagram je skvělý nástroj právě k těmto účelům, i proto je asi nejrychleji rostoucí sociální sítí. Aktuálně má 150 milionů uživatelů a každý den na něm můžeme „osrdíčkovat“ 40 milionů nových fotek.

V zimě se někteří určitě chystáme na hory, třeba do Alp. Svým přátelům prostě nemůžeme udělat, že by za dobu naší nepřítomnosti neviděli několik pár minut starých fotek nového snowboardu, krásně zasněžené sjezdovky či pohody ve vířivce na hotelu. Prostě si menší rozmazlování zasloužíme a podvědomě rádi naštveme pár (ne)přátel sedících v Česku u počítače. Vyladíme fotku pomocí Instagramu, zapneme internet v mobilu a zveřejníme fotku minimálně s hashtagy #hory#snih. Na Facebooku se fotka samozřejmě objeví také.

Kolik lidí Instagramem na Facebooku naštveme?
Výzkumníci ze serveru MyMemory.com se minulý rok dotazovali 1 671 britských uživatelů sociální sítě Facebook. Zajímala je odpověď na jednu zásadní otázku – jaké druhy obrázků je v jejich News Feedu nejvíce otravují. Celému žebříčku vévodil populární Instagram. Fotky s aplikovaným filtrem vadily celým 61 % uživatelů, fotky z dovolených 46 % uživatelů. To už je slušná šance, že někomu zlepšíme den.

Filtry v Instagramu jsou už nuda?
Jeden obrázek vydá za tisíc slov – dokud do něj nepřidáme text. S fotkami a Instagramem se kamarádí několik dalších zajímavých aplikací, které nám v kombinaci s Instagramem poskytnou téměř nekonečné možnosti úprav našeho už tak fotografického veledíla. Vyzkoušejte například aplikace Over, A Beautiful MessMextures.

Jak je to vlastně s těmi daty v zahraničí?
Jak na připojení k internetu v zahraničí (datový roaming)? Pro využití internetu v zahraničí je nutné mít aktivní roaming a tarif pro připojení ze zahraničí. U svého operátora si v závislosti na destinaci aktivujeme datový balíček, který běžnou „bezbalíčkovou“ cenu stáhne do přijatelných mezí. Ve většině evropských zemí se dá za denní či měsíční poplatek využívat objem dat z domácího tarifu. Přehled a aktuální ceny najdete na webových stránkách operátorů.

Úplně nejlevnější řešení je pak samozřejmě najít si Wi-Fi. Nebo vůbec na hory do zahraničí nejezdit, nevlastnit iPhone, nemít mobilní připojení k internetu a nefotit nic s Instagramem. Ale to by byla nuda. Plus by měl Instagram začít do konce roku umět posílat i soukromé zprávy. Máte tam někoho vyhlídnutého?

Dnes nejčtenější

.