Zavřít reklamu

Apple se chystá v roce 2012 zcela inovovat většinu produktů, z aktuální produktové řady. Inovace by měla být v podobném rozsahu, jako při přechodu z klasického designu na unibody design nebo z iPhone 3GS na iPhone 4, alespoň to tvrdí dobře informovaný server digitimes.com. Apple bude konkrétně inovovat design u iPhone, iMac, iPad a MacBook Air.

iPhone
Změny, které lze očekávat u iPhone 5 jsme viděli již letos, před představením iPhone 4S. Design se totiž může pohnout pouze jediným směrem, který naznačují nespočty renderů a obrázků na internetu. iPhone 5 by měl prodělat stejně rozsáhlou změnu designu jako při přechodu z iPhone 3Gs na iPhone 4.

iMac
U počítačů iMac by mohl Apple vsadit na tenčí design. Vezmeme-li v úvahu jakou velikost má MacBook Pro nebo Mac mini, lze předpokládat, že pro Apple nebude tenčí design představovat žádný problém. Modelová řada iMac 21,5″ by mohla být vyměněna za iMac 24″ s tím, že iMac 27″ zůstane zachován.

MacBook Air
Pokud jsou informace, které již delší dobu kolují po internetu pravdivé a Apple skutečně připravuje tenčí verzi MacBook Pro připomínající MacBook Air. Musí dojít ke změně současného designu MacBook Air. Otázkou je, zda pokud Apple skutečně ztenčí celou modelovou řadu MacBook Pro, nevypadne z nabídky MacBook Air 13,3″, ten by si totiž s MacBook Pro 13,3″ nebezpečně konkuroval. Naopak by mohlo dojít k vzniku nového jedenáctipalcového počítače MacBook Air, který bude určen skutečně jako pracovní nástroj do dámské kabelky. Takový počítač by si pak mohl koupit každý kdo hledá velmi kompaktní řešení, ale iPad mu vzhledem k operačnímu systému nevyhovuje.

iPad
Kam dospěje design iPadu je asi největší neznámou. Pravděpodobně dojde k jeho ztenčení, ovšem lidé si již dnes stěžují na to, že se původní iPad držel lépe než ten současný. Pokud e bude prodávat 11″ MacBook Air s inovovaným designem, měl by iPad vyměnit své hliníkové záda za jiné, z lehčího materiálu. iPad by mohl celkově shodit na váze, otázkou však zůstává, zda na přesnou váhu zařízení již nemá patent konkurenční Samsung….

Dnes nejčtenější

.