Zavřít reklamu

Apple byl odjakživa štědrý k lidem, kteří pracovali na vrcholných pozicích. Do historie společnosti se neodmyslitelně zapsaly okamžiky, kdy Steve Jobs rozdával vrcholným manažerům společnosti automobily Porsche, jako bonus k jejich platu v začátcích samotného Applu. Ani v současnosti není situace jiná a Tim Cook si v dnes již loňském roce připsal na účet příjem 4,25 milionů dolarů.

Samotný plat CEO společnosti Apple byl v letošním roce 1,4 milionu dolarů, ke kterému získal bonusy ve výšce 2,85 milionů dolarů. Tim Cook si však mohl ještě přilepšit, to by se však akciím společnosti muselo dařit jiným způsobem, než jaký předvedly od 24. 8. 2012 do 25. 8. 2013, kdy hodnota akcií klesla o téměř čtvrtinu. Tim Cook se tak musel vzdát bonusu v podobě 7100 akcií díky kterým, by mu dle aktuální hodnoty akcií náleželo dalších, téměř 4 miliony amerických dolarů.

Cook získal jeden milion dolarů v roce 2011 na důkaz důvěry od správní rady společnosti a celkově tak v roce 2011 jeho příjmy překročily 378 milionů dolarů. Část akcií, respektive jejich prodej je však blokován v závislosti na vývoji ekonomické situace společnosti a na vývoji hodnoty akcií.

tim-cook-apple

Dnes nejčtenější

.