Zavřít reklamu

Apple najal bývalého senior viceprezidenta pro technický vývoj společnosti CableLabs. Jean-François Mule pracoval u CableLabs dlouhé roky a měl na starosti výzkum a vývoj nových technologii v oblasti kabelové televize v USA. CableLabs je společnost jejíž představenstvo tvoří zástupci jednotlivých kabelových společností, které působí na USA a sama společnost nemá za cíl generovat zisk, je financována ze zisků jednotlivých kabelových společností, které následně mají možnost využívat technologické novinky, jenž CableLabs vyvine. Právě na vývoji těchto novinek se poslední dva roky podílel Jean-François Mule v pozici viceprezidenta a předtím ve společnosti působil na nižších funkcích.

Bývalý zaměstnanec CableLabs pracuje od září letošního roku ve společnosti Apple a jeho popisem práce je jak sám zveřejnil na profilu LinkedIn: „soutěžit, inspirovat a být součástí něčeho velkého“. O tom, že by chtěl Apple ovládnout naše obývací pokoje se spekuluje již dlouhou dobu. Sám Tim Cook se vyjádřil, že je to oblastí intenzivního zájmu Applu. Je však nemyslitelné, že by společnost v současné době zkrátka jen představila nový televizor, který by kromě inovativního designu neměl prakticky co přinést. Apple se naopak bude snažit přinést kompletní ekosystém a nové služby do oblasti televizní zábavy s tím, že největším hitem budoucích let se má stát takzvaná on demand TV.

Apple by tak v následujících letech mohl přinést televizní vysílání tak, jak jej prozatím neznáme, tedy s možností pustit si kdykoli, cokoli a to pouze za měsíční paušál. Tomu se samozřejmě brání televizní společnosti, které generují své zisky z reklam, jenž by společnost patrně jako u Apple iOS Rádia obešla a nabídla by možnost vynechání reklam za předplatné dané služby. V současné době je tedy velmi nepravděpodobné, že bychom se s novou službou nebo produktem v oblasti televizního vysílání, pomineme-li nové generace Apple TV, setkali již v následujících dvou letech.

Apple-iTV

*Zdroj: macrumors.com

Dnes nejčtenější

.