Zavřít reklamu

Ako sa ukazuje, iPhone 5C zrejme ponúkne rovnaké vnútornosti ako existujúci model a tak niet divu, že sa aj v lacnejšom iPhone stretneme s 8-megapixelovým fotoaparátom. Dokonca sa vraví, že Apple použije úplne rovnaký fotoaparát ako v iPhone 5, ktorý neponúkne iba kvalitné fotografie v rozlíšení 8 megapixelov, ale aj zafírové sklíčko ako kryt. Zaujímavú správu, ako aj fotografiu požadovaného komponentu, zverejnil v týchto hodinách čínsky tech portál IT168.com, ktorý už v minulosti priniesol niekoľko leakov.

Podľa informácií je tak zrejmé, že fotoaparát tohto zariadenia je plne kompatibilný s iPhone 5, ako aj s iPhone 5C. Aj tento detail môže potenciálne dopomôcť k ušetreniu na výrobných nákladoch. Podľa analytika Ming-Chi Kua by sa výrobná cena plastového iPhone mala pohybovať na úrovni 180-200 dolárov, zatiaľ čo výrobná cena plnohodnotného iPhone 5S sa bude pohybovať na úrovni 210 až 320 dolárov. Vzhľadom k týmto informáciám je veľmi pravdepodobné, že trhová cena telefónu iPhone 5C bude pohybovať na úrovni 400€, zatiaľ čo dotovaný 16GB model nájdeme už za $99. Apple však na telefóne nešetrí a preto sa dozvedáme, že tento plastový model ponúkne 8-megapixelový iSight fotoaparát, ako aj prednú FaceTime HD kameru s rozlíšením 1,2 megapixelu.

iphone-5c-fotoaparat

Doterajšie špekulácie však vraveli o tom, že telefón ponúkne slabšie vlastnosti oproti iPhone 5, a teda iba 5-megapixelový fotoaparát. IT168 však tvrdí, že z technického hľadiska má byť iPhone 5C veľmi podobný iPhone 5, a teda nie je vylúčené, že sa skutočne dočkáme miernych zhoršení, alebo v lepšom prípade, vylepšení. Zhoršenie tu však predsa len bude a to vo váhe a hrúbke zariadenia. Pretože sa Apple rozhodne použiť plast, telefón bude hrubý 8,2 milimetra a jeho váha sa bude pohybovať na úrovni 130 gramov. Iba pre porovnanie, iPhone 5 váži 112 gramov a je hrubý 7,6 milimetra. Nakoniec, produkt má byť predstavený 6. septembra / září spolu s iPhone 5S a novým iPadom. Niektoré zdroje ale vravia, že iPhone 5S môže byť ohlásený o niečo neskôr, vzhľadom k tomu, že spoločnosť mala údajne problémy s výrobou snímaču odtlačkov prstov.

20130719ACCN_001_cs1e1_1000x

Dnes nejčtenější

.