Zavřít reklamu

1. apríl je deň, kedy sa môžeme všetci bezproblémovo vyblázniť, robiť si srandu z našich známych i z návštevníkov. Apríl na našom webe prebiehal tak, že sme uverejnili správu, že Jony Ive opustil Apple. Neskôr sme sa pre zmenu mohli dočítať, že Apple už čoskoro otvorí brány prvých obchodov Apple Store v ČR a na Slovensku. Naša redakcia však netrávila apríl len za počítačom a žartovali sme aj v osobnom živote. Nuž, človek sa z času na čas môže vyjsť na ulicu v tradičnom mexickom oblečení, no nie?

Poďme sa však pozrieť na to, ako sa oslavoval 1. apríl v zahraničí. Známy server iFixIt dnes prekvapil a zároveň napálil tých, ktorí chceli na jeho stránke nájsť návody. iFixIt vydal správu, že jeho stránka bola odkúpená spoločnosťou Apple, ktorá síce neuvádza, aké úmysly má so svojou novou akvizíciou, no vďaka odborníkom z tohto tímu sa chce postarať o to, aby boli jej zariadenia tie najlepšie z hľadiska opraviteľnosti. Samozrejme nechýba ani typická hláška hovorcu z Apple: „Apple z času na čas odkupuje menšie spoločnosti, ale nediskutujeme s verejnosťou o našich budúcich plánoch.“

ifixit-apple

Výrobca Twelve South pre zmenu predstavil novú edíciu obalov BookBook. Knižné obaly pre iPhone a iPad sú klišé, tak prečo nevytvoriť niečo nové? Twelve South ako jediný výrobca na trhu začal vyrábať prvý ochranný obal pre počítače iMac, ktoré zakryjú displej celého počítača obalom knihy. Samozrejme, jedná sa o najväčší ochranný obal na trhu a len ťažko sa preň nájde konkurencia.

bookbook_imac

Autori populárnej prediktívnej klávesnice Swift pre iOS zistili, že aby ste ukázali budúcnosť, musíte sa vrátiť do minulosti. Práve preto oznámili novú Flow Hard klávesnicu. Jednoducho prechádzate prstom po klávesnici vášho notebooku, počítaču alebo tabletu, ak si naň prilepíte fyzické tlačítka a môžete si vychutnať až o 257% rýchlejšie písanie než tradičným spôsobom. Technológia je natoľko vyspelá, že vie dokonca sama určiť, aké číslice ste mali v pláne napísať.

No a nakoniec najväčší dôvod na radosť majú užívatelia Google Chrome na iOS. Google oznámil, že do svojho mobilného prehliadač implementuje novú funkciu, ktorá umožní užívateľom prekladať Emoji ikony v prípade, že nepochopíte ich význam. A nielen to. Pokiaľ máte radšej obrázky než kopu písmen, nová funkcia sama preloží slová do tohto jazyka. Funkcia bola jednou z najočakávanejších a Chrome tak má potenciál stať sa najpoužívanejším, najlepším a najvyspelejším internetovým prehliadačom pre mobilné zariadenia.

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.