Zavřít reklamu

Několik našich čtenářů a můj dobrý kamarád mi dnes přeposlali mail, ve kterém se podvodníci vydávají za společnost Apple. Autoři v mailu vyzývají k přihlášení na Apple ID účet na stránkách, které jsou k nerozeznání od oficiálních stránek společnosti Apple a svoji žádost zdůvodňují tím, že se někdo pokoušel přihlásit na váš účet z cizího Apple ID. Pokud zadáte přihlašovací jméno a heslo, útočník automaticky získá tyto údaje do své databáze a může Apple ID zneužít a dostat se tak například v případě kdy používáte iCloud nebo iMessage k velmi citlivým údajům!

Pokud by společnost Apple skutečně vyzvala své uživatele ke změně hesla, stejně jako v případě aplikace Evernote by o tom náš server informoval. Nezadávejte tedy nikam své hesla a Apple ID jméno, pokud vám podobný mail dorazí. Vždy si ověřte URL dané stránky, které se v případě podvodu vždy liší od skutečného url společnosti Apple, tedy od www.apple.com/xxxxx. Jedná se o další poměrně sofistikovaný podvod, který je cílený na uživatele Apple produktů za poslední období. O dalším podobném podvodu jsme již informovali v článku: Varování: internetový podvodníci zneužívají iTunes App Store novým způsobem!

URL použita pro podvod je následující

http://www.libratama.com/wp-content/themes/app/cgi-bin/WebObjects/MyAppleIdwoa/wa/appId-2083.returnURL-DaHR0cDovL3N0b3JlLmFwcGxlLmNvbS91c3wxYW9zZmU4OGZjNWIyNThhYWVhOTM5MzVjZjI2NTk1OGE3MWUwY2Y0MmI2OA26r3DSDHCD9JUYKX777H9KT/index.php

tato adresa vás přesměruje na, kde vidíte stejnou stránku jako na apple.com

http://www.vyhlidkaskalsko.cz/wp-content/themes/cgi-bin/WebObjects/MyAppleIdwoa/wa/sign_in.html?appId=2083.returnURL=…..

apple
appleid

Dnes nejčtenější

.