Zavřít reklamu

Na úspechu Applu sa nesnažia získať len fanúšikovia či poctiví ľudia, ale aj internetoví zloduchovia, ktorí trávia svoje voľné chvíle tvorením rôznych vírusov či iných hrozieb, ktoré môžu ohrozovať používateľov. To je aj prípad posledných dní, kedy spoločnosť Trend Micro objavila novú hrozbu pre množstvo užívateľov s Apple ID, ktoré sú prepojené s kreditnou kartou. Neznámy podvodník alebo skupina podvodníkov sa totiž rozhodla posielať užívateľom e-mail, v ktorom ich žiada o zadanie svojich prístupových údajov.

V tomto prípade stránka zistila, že podvodníci v e-mailoch odkazovali vo svoj prospech na 110 webových stránok, pričom všetky z nich boli zaregistrované na IP adrese 70.86.13.17 v Houstone. Zlodeji sa v tomto prípade snažia na seba upozorňovať množstvom výrazných gramatických chýb v e-mailovej správe, ako aj zvláštnou vizuálnou stránkou správy, ktorá neodpovedá bežným e-mailom od Applu či jeho technickej podpory. Ukážku takéhoto e-mailu môžete vidieť na obrázku nižšie.

apple_mail
„vážený Zákazník. Informujeme vás o tom že platnosť vášho účtu skončí za menej ako 48 hodín, je preto nutné vykonať audit vašich informácií, inak vaše Apple ID a heslo. Prečo poslal vám email on? Tento e-mail nadobudne platnosť ak dátum ukončenia vášho účtu vyprší. ďakujeme, Support Client Delivery Apple,“ uvádza chybnou angličtinou e-mail. Aj keď Trend Micro upozorňuje, že škodcovia rozposlali e-maily americkým, britským a francúzskym užívateľom, nie je vylúčené, že sa nejednalo aj o užívateľov so slovenskými a českými Apple ID. Dôrazne preto odporúčame na tieto e-maily nereagovať a v prípade možnosti ich označiť ako spam. Pokiaľ ste však už na takýto e-mail stihli zareagovať, odporúčame čo najrýchlejšie si zmeniť prístupové údaje k vášmu Apple ID, respektíve odstrániť z neho zmienky o vašej kreditnej karte. Existuje navyše niekoľko podôb tohto podvodu. Kým niektoré stránky od užívateľa žiadajú, aby zadal svoje Apple ID a heslo, v niektorých prípadoch stránka užívateľa požiada aj o zadanie informácií o fakturačnej adrese svojho profilu či detaily kreditnej karty.

fake_apple

*Zdroj: Trend Micro

Dnes nejčtenější

.