Zavřít reklamu

Od momentu, kedy Apple rozposlal vývojárom prvú beta verziu systému OS X 10.8.4 ubehlo už pár mesiacov a zrejme práve teraz nastal čas, kedy sa Apple rozhodne tento nový update vydať. Spoločnosť koncom minulého týždňa rozposlala členom AppleSeed programu informatívnu správu, v ktorej ich informuje o ukončení testovania systému OS X 10.8.4 pred jeho vydaním, čo môže znamenať, že sa nového update pre OS X dočkáme už v priebehu tohto týždňa, prípadne niekoľko hodín po konferencii WWDC 2013.

Apple doteraz vydal osem beta verzií systému OS X 10.8.4, k vydaniu Golden Master sa však zatiaľ neodhodlal. Nový systémový update predovšetkým prináša zmeny v prehliadači Safari a službe Game Center. Zároveň prináša aktualizáciu grafických ovládačov, nie je preto vylúčené, že sa v update dočkajú užívatelia Mac Pro podpory nových grafických kariet. Už krátko po rozposlaní prvej testovacej verzie sa však objavili zmienky o tom, že nová verzia OS X Mountain Lion prináša podporu štandardu IEEE 802.11ac, ktorý v súčasnosti nepodporuje žiadny produkt od Applu. Je preto veľmi pravdepodobné, že nám Apple týmto krokom napovedal, na čo sa môžeme u budúcej generácie počítačov tešiť. Nové MacBooky a počítače Mac s podporou 802.11ac očakávame na konferencii WWDC 2013, ktorá sa uskutoční presne o týždeň, 10. júna / června 2013.

Podpora nového štandardu umožní novým Mac a iOS zariadeniam pripojiť sa k WiFi sieti rýchlosťou až 1,3Gbps, čo predstavuje rýchlosť sťahovania približne 162,5MB/s. Očakávame preto, že Apple popri nových Macoch predstaví aj nové modely AirPort Express a AirPort Extreme. Uniknutá súčiastka z minulého týždňa navyše napovedá, že by nové zariadenia boli kompatibilné s 802.11a/g/n/ac.

appleseed-1084

*Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.