Zavřít reklamu

Přestože dnes večer z úst Tima Cooka ani jiného představitele Applu nezaznělo přesné datum vydání iOS 17.5, iPadOS 17.5 a dalších nových OS, je víceméně jasné, kdy se tak stane. Lze to totiž jednoduše vydedukovat z dat spuštění prodeje nových iPadů Air a Pro spolu s Apple Pencil Pro. 

Start prodeje novinek má Apple naplánovaný na 15. květen s tím, že předobjednat si je lze již nyní. U Apple Pencil Pro se pak v detailech o produktu dočtete konkrétně to, že je kompatibilní jen s iPady s iPadOS 17.5, přičemž zároveň je třeba myslet na to, že je kompatibilní jen s iPady Air 2024 a iPady Pro 2024. A jelikož se začne toto příslušenství prodávat příští středu 15. května, je jasné, že iPadOS 17.5 musí vyjít buď v pondělí 13. května, nebo v úterý 14. května. Apple si přitom zpravidla dává s vydáním OS určitou časovou rezervu pro případ problémů a proto lze vydání iPadOS 17.5 očekávat v pondělí 13. května. 

Navíc je třeba myslet na to, že iPadOS nikdy nevychází separátně od iOS (nejedná-li se vyloženě o zcela novou verzi x.0.) Spolu s iPadOS 17.5 tedy vyjde určitě v pondělí i iOS 17.5, watchOS 10.5 a další nové verze OS Applu. Nemůžete-li se tedy dočkat, vězte, že vydání systémů klepe na dveře. 

Dnes nejčtenější

.