Zavřít reklamu

Společnost ComScore, respektovaná analytická společnost zabývající analýzou přístupů na jednotlivé webové stránky, zveřejnila své poslední data. Webové stránky společnosti Apple skončily na osmém místě v žebříčku nejnavštěvovanějších webových stránek v USA. To co dokázal Apple je však bezesporu jedinečné. Jedná se totiž o webové stránky „obyčejné“ společnosti, na kterých najdete pouze informace o produktech dané společnosti. Ostatní stránky v top10 jsou totiž vyhledávače, sociální sítě nebo největší zpravodajské servery na světě. Například nejnavštěvovanější sociální síť na světě Facebook, je jen o čtyři místa před stránkami Apple

Prvních pět míst není nijak překvapujících, zahrnuje totiž Google na prvním místě, Yahoo! na druhém, Microsoft na třetím (do sítě stránek Microsoftu však patří také vyhledávač Bing!), Facebook na čtvrtém místě a Amazon na pátém. Následuje již jen AOL (jedna z největších sítí zpravodajských serverů na světě), Glam Media a nakonec Apple. Až za oficiální stránkou apple.com se umístily stránky společnosti Wikimedia, do kterých patří například wikipedia.com. Apple za měsíc únor v roce 2013 navštívilo neuvěřitelných 115 920 000 unikátních návštěvníků a to jen z USA.

Berte prosím v potaz, že statistika zahrnuje pouze návštěvníky z USA a ještě k tomu starší osmnácti let. Jedná se tedy pouze o americké IP adresy. Je také důležité pamatovat, že se nejedná pouze o samotnou stránku Apple.com, ale do sítě stránek Apple patří například všechny odkazy na aplikace nebo na hudbu v iTunes App Store a iTunes Store. I tak se však Applu podařilo nevídané, dostat se do žebříčku v podstatě na stejné pozice na kterých jsou nejnavštěvovanější zpravodajské stránky světa, největší vyhledávače nebo největší sociální síť.

apple

*Zdroj: comscore.com

Dnes nejčtenější

.