Zavřít reklamu

Google Glass sú ešte len v štádiu testovania a už si získavajú prvých odporcov. Zákazníci majú najnovšie zákaz vstupovať s týmito inteligentnými okuliarmi do baru The 5 Point Café v Seattli, ktorého majiteľ tvrdí, že tieto okuliare rušia súkromie ostatných zákazníkov, ktorí sa chcú v podniku zdržovať anonymne a „nechcú byť tajne fotografovaní či snímaní na internet.“ 5 Point Café je zároveň prvým podnikom, ktorý sa rozhodol okuliare zablokovať a preto je možné, že tak v budúcnosti učinia aj mnohé ďalšie občerstvenia či obchody v USA a vo svete.

Za najväčší problém týchto okuliarov sa považuje najmä rušenie súkromia ostatných, za čo môže hlavne fakt, že s Glass má ich užívateľ možnosť tajne zaznamenávať videá a nahrávať ich na YouTube. Majiteľ najstaršieho baru v štvrti David Meinert tvrdí, že tento zákaz bol z časti myslený ako vtip zameraný na reakciu zákazníkov, no primárne mu ide o súkromie ostatných. Je však veľmi pravdepodobné, že Meitner týmto krokom odštartuje sériu zákazov na miestach, akými sú napríklad kiná. Sú to totiž práve kiná, ktoré v súčasnosti poskytujú zlatú baňu pre pirátov, ktorí v nich nahrávajú filmy prostredníctvom telefónov a následne ich zavesujú na internet. Glass by túto trestnú činnosť navyše mohli zjednodušiť, no v súčasnosti je ťažké povedať, koľko pirátov by sa rozhodlo utratiť 1 500 dolárov za okuliare.

Google Glass nie je vhodné používať vždy a všade. O tom, ako môže dopadnúť rande s nasadenými okuliarmi, si môžete prehliadnuť video v tomto článku.

5-point-cafe

*Zdroj: Slashgear

Dnes nejčtenější

.