Zavřít reklamu

iPhone 3D glassJedním z největších neduhů současných dotykových telefonů je jejich křehkost, zejména pak v oblasti displeje (nebo i zad, viz iPhone 4/4S). Uživatel může být sebevíce opatrný, ale nechtěného pádu se tak jako tak jednou stejně dočká. Mnoho lidí používá obaly a různé ochranné fólie, ale stejně tak mnoho lidí spoléhá na to, že jim jejich telefon prostě neupadne. A když se tak stane, tak počítají s tím, že se může nějaká ta prasklina objevit. Společnost Corning, která se skrze svůj produkt Gorilla Glass stará o to, aby těchto prasklin bylo co nejméně, představila už 5. evoluci svého legendárního ochranného skla a tentokrát má být opravdu extrémně odolné. 

Společnost představila Gorilla Glass 5 včera v noci našeho času. Dostupné by mělo být v následující části letošního roku ovšem je otázkou, zda-li nějací výrobci již nedostali přednost ve výrobě. Hlavní změnou oproti poslední generaci má být výrazně zvýšená odolnost, zejména pak při pádu z výšky zhruba jednoho a půl metru.

Na videu níže si můžete prohlédnout, jak reagovala testovací maketa telefonu na upuštění z výšky 1,6 metru. Sklo vyšlo neporušené a nikde nebyla žádná zmínka o pádu. Dle statistik z měření takto dopadlo až 80% všech testů. S Gorilla Glass 5 máte tedy velkou šanci na to, že po pádu telefonu displejem na zem, na něm nezůstanou žádné známky poškození.

gorilla-glass-drop

Apple využil předchozí verze Gorilla Glass již mnohokrát. V podstatě už od první generace iPhonu se spekuluje o tom, že využívá ochranných skel od společnosti Corning. Apple své dodavatele však nikde oficiálně nezmiňuje, tudíž na to nelze nalézt přímý důkaz, ale již mnoho testů v minulosti prozradilo, že Apple Gorilla Glass do svých telefonů montuje. Poslední model GG 4 byl představen v roce 2014.

Zdroj: Cultofmac

Dnes nejčtenější

.