Zavřít reklamu

Tchajwanské noviny Economic Times s odkazem na své zdroje v dodavatelských řetězcích Applu uvádí, že se nové generace počítačů MacBook Air dočkáme ve třetím čtvrtletí letošního roku. Nové MacBooky Air pak nabídnou mimo nárůstu výkonu také Retina Display, tedy displej s vysokým rozlišením, kterým v současné době disponují z portfolia počítačů Apple pouze MacBooky Pro Retina. Samozřejmostí pak má být nový procesor Intel Haswell, změny se však dočká také vnější část počítače. Podle tvrzení Economic Times totiž projde MacBook air faceliftem, který kromě Retina displeje upraví také jeho linie.

Pokud se tvrzení Economic Times potvrdí, zůstává otázkou zda bude MacBook Air s Retina displejem nabízen jako něco nadstandardního za příplatek stejně jako je tomu v současné době u počítačů MacBook Pro nebo Apple naopak v letošním roce zcela vynechá počítače bez Retina displeje a začne nabízet pouze počítače s Retinou. MacBook Air je totiž na rozdíl od MacBook Pro velice specifický model. Nejen že se jedná o nejlevnější přenosný počítač od Applu, který si kupuje řada uživatelů jenž si nemohou dovolit MacBook Pro, je to však také model pro uživatele, pro které je MacBook Pro stejně dostupný jako Air, ovšem nedokáží využít výkon většího a těžšího počítače.

MacBook Pro s Retina displejem je v současné době kvůli vyšší ceně vnímán jako něco nadstandardního co si kupují buď profesionální uživatele kteří si cenu odůvodní a počítač si sám na sebe vydělá nebo fanoušci, pro které není finanční náročnost tohoto modelu problém. Tato skupina se však bude u MacBook Air hledat jen velmi těžko, protože výkon počítače nedosahuje požadavků profesionálních grafiků, fotografů, designérů nebo editorů. Z tohoto pohledu je tedy pravděpodobnější, že Apple představí MacBook Air s retina displejem v základním modelu, je však otázkou zda se to projeví také na ceně nebo se společnost a především její akcionáři dokáží vyrovnat s menší marží. Recenzi MacBook Air si můžete přečíst přímo zde.

macbook-air-lady-2

Dnes nejčtenější

.