Zavřít reklamu

U Apple jsme zvyklí na to, že představuje nejen revoluční, ale v poslední dob pak zejména evoluční produkty, které v mnoha případech jen zlepšují výkon tak, aby držely krok s dobou. V případě MacBook Air nám však Apple ukázal, že na to aby představil revoluční produkt nebo funkci nepotřebuje zcela nový produkt, stačí mu totiž vzít dva a půl roku starý design, se kterým dokáže udělat doslova divy.

Pokud se totiž podíváme na předchozí 13“ model MacBook Air, tedy na stroj z roku 2013, zjistíme že podle testů serveru Cnet dokáže tento stroj nabídnout výdrž při přehrávání videa 7 hodin a 27 minut. Bez jakékoli změny designu dokáže letošní model stejného počítače se zcela stejnou konstrukcí nabídnout ve stejném testu výdrž 14 hodin a 25 minut.

Applu se tedy podařilo bez jakékoli viditelné změny designu a zejména pak při zachování skutečně velmi tenkého těla počítače nabídnout z roku na rok dvojnásobnou výdrž baterie. A i kdy jsou procesory Haswell výrazně úspornější než jejich předchůdci Sandy Bridge a Ive Bridge, není úspora rozhodně dvojnásobná. Applu se podařilo zvolit komponenty, které jsou energeticky tak málo náročné, že celý počítač nabídl dvojnásobnou výdrž baterie.

Co je však na celé situaci nejzajímavější je fakt, že Apple díky úzké spolupráci s Intelem byl první, kdo představil počítač z nové éry ultrabooků s celodenní výdrží baterie. Společnost navíc díky nezpochybnitelné mediální pozornosti dokázala svůj nový počítač prezentovat ve všech světových médiích a stala se tak opět tou, která něco představila jako první , navíc něco co je skutečně revoluční. Samozřejmě nyní i ostatní výrobci nabídnou díky Haswellu minimálně o 25-30% delší výdrž baterie, ovšem samotný iPhone nebo iPod nám v minulosti jasně ukázaly, jak důležité je být ve světě technologických společností tou první, která na sebe strhne veškerou mediální pozornost.

SeeThru

Dnes nejčtenější

.