Zavřít reklamu

Tim Cook dnes na konferencii týkajúcej sa finančných výsledkov Applu za posledný štvrťrok oficiálne zareagoval na minulotýždňovú správu denníka Wall Street Journal, podľa ktorej Apple obmedzil objednávky iPhone 5 pre nízky záujem. Správa, ktorá výrazne ovplyvnila stav akcii kalifornskej spoločnosti sa dnes dočkala bližšieho komentáru a Tim Cook upozornil, ako to v skutočnosti s touto špekuláciou bolo. Len pre pripomenutie, správa pochádzajúca od WSJ znížila hodnotu akcií AAPL len na približne 485.95 dolárov za kus.

CEO Cook na konferencii síce nepotvrdil, či Apple skutočne znížil objednávky telefónu alebo nie, no varuje o pokuse interpretovať jednotlivé údaje, aj keď sa zdajú byť presné:

„Už je to nejaký čas, čo môžete počúvať rôzne špekulácie o znížení počtu objednávok a ďalších veciach, takže mi dovoľte, aby som ich okomentoval. Navrhujem dobre sa zamyslieť nad presnosťou akejkoľvek špekulácie o našich plánoch. Aj keby bol niektorý z údajov pravdivý, je nemožné interpretovať tento údaj tak, aby to ovplyvnilo náš biznis. Dodávateľský reťazec je veľmi komplexný a máme mnoho zdrojov pre výrobu vecí. Výnosy sa môžu odlišovať, výkony dodávateľov sa môžu odlišovať. Je nadpriemerne dlhý zoznam vecí, ktoré sa týkajú výroby iPhone, no je nemožné, aby jediný z údajov dokázal ovplyvniť všetky.“

Dnes nejčtenější

.