Zavřít reklamu

Mobilní zařízení s operačním systémem iOS jsou již legendární problémy s buzením, které nastávají při přechodu na letní/zimní čas nebo naopak na nový rok. Vzhledem k tomu, že iOS 6 přináší novou funkci Nerušit, objevily se také nové problémy související s danou funkcí. Nerušit funguje tak, že uživatele nastaví denní období, během kterého nechtějí být rušeni žádným upozorněním. Pokud si například nastavíte režim Nerušit mezi 22:00 až 6:00, nebudete v této době rušeni žádnou notifikací a dokonce ani příchozím hovorem. V případě hovorů je pak možné nastavit čísla, na která se tento režim nevztahuje.

S příchodem roku 2013 však nastal problém a uživatelům se telefon nepřepnul na klasický režim poté, co skončila doba nastavená v režimu Nerušit. Jako u budíku v iOS 5 a starších, nezasáhl ani problém s režimem Nerušit všechny uživatele. Již během noci kdy v ČR/SR byl ještě rok 2013 se na fóru MacRumors objevil vzkaz od uživatele Spacesamurai, které napsal.

„Jsem v Japonsku, takže je rok 2013 a já jsem zjistil, že moje iOS zařízení (iPhone 4 a iPad 2) jsou v režimu Nerušit, i když doba po kterou mám tento režim nastavený již uplynula.“ Tato slova následně začali potvrzovat také další uživatele a to na množství zahraničních fór, kde se o své zážitky s režimem Nerušit a rokem 2013 pochlubilo již velké množství uživatelů.

Funkce Nerušit naštěstí neovlivňuje buzení, které uživatele nastaví v aplikaci Hodiny. To znamená, že díky této chybě nikdo nezaspal a následky tak nejsou nikterak závažné. V případě kdy Apple nezvládl přechod na letní a zimní čas se totiž ozvali uživatelé, kteří díky tomuto problému nestihli odlet letadla nebo pracovní schůzky. Více informací o režimu Do not Disturb si můžete přečíst přímo zde.

do_not_disturb

Dnes nejčtenější

.