Zavřít reklamu

Skupina hackerů zveřejnila zprávu, podle které mají dokument obsahující uživatelská jména a hesla pro přístup na servery společnosti Apple. Tento útok má být součástí hackerské kampaně probíhající v posledních měsících, jejíž obětí se staly významné vládní i firemní servery. AntiSec, jak se hackerská kampaň probíhající v posledních týdnech nazývá zahrnuje hackery ze skupiny Anonymous a dnes již zaniklé skupiny Lulz Security. Právě během této kampaně byl skupinou získán dokument, který údajně obsahuje 26 administrátorských jmen a hesel pro přístup do serverů společnosti Apple.

 

Hackeři zveřejnili na Twitteru prohlášení ve kterém uvádí, že získali přístup do serverů a systémů společnosti Apple v důsledku bezpečnostní chyby softwaru, který je použit nejen v Curpertinu v Kalifornii, ale také u řady dalších firem. Hackeři však  také uvedli: „Ale nebojte se, jsme zaneprázdnění jinde“. Šéf skupiny Lulz také nedávno prohlásil, že se jim podařilo proniknout do serverů na kterých běží služba iCloud!

Mluvčí společnosti Apple odmítl okamžitě reagovat na situaci. Zveřejněné informace přichází jako součást dvou měsíční kampaně digitálních zločinů, které jsou zaměřeny na nadnárodní společnosti včetně Sony Corporation. Stejně tak se kampaň nevyhnula ani vladním agenturám jako je senát USA, CIA (Centra Intelligence Agency a ministerstvo veřejné bezpečnosti v Arizoně. Kompletní seznam administrátorských jmen a hesel najdete zde.

54810-500

*O tématu informoval deník The Wall Street Journal

Dnes nejčtenější

.