Zavřít reklamu

Včera odpoledne jsme vás informovali o velmi zajímavém případu, který se udál v Austrálii. Tamní mladík, kterému je podle dostupných informací pouhých 16 let, se nahackoval na servery Applu, ze kterých se mu podařilo stáhnout zhruba 90 GB dat, které si následně uložil do svých MacBooků. Jako důvod pak jeho obhájce uvedl to, že je chlapec obrovským milovníkem Applu a právě tímto gestem na sebe chtěl víceméně upozornit a získat tak v Applu práci. Krom stažení dat pak prý dokázal přistupovat i k účtům jednotlivých zákazníků Applu, čímž mohl potenciálně ohrozit jejich soukromí. Tuto informaci ale Apple svým prohlášením vyvrátil.

Jablečná společnost se k celé události vyjádřila až dnes. V její tiskovém prohlášení ujišťuje své zákazníky, že důvod k obavám mít rozhodně nemusí. “Chceme ujistit naše zákazníky, že v průběhu tohoto incidentu nebyly jejich osobní údaje v žádném případě ohroženy,” tvrdí Apple. Fámy o přistupování k účtům uživatelů tak byly pravděpodobně plané. 

Bezpečnost je pro Apple velmi důležitá. I proto vytvořil novou autentizační metodu Face ID, která má být mnohokrát bezpečnější než stávající Touch ID:

Přestože je prohlášení o bezpečnosti osobních údajů uživatelů jistě potěšující, celkově nevrhá tento problém na incident na Apple v žádném případě dobré světlo. Je to totiž právě zabezpečení a celkově bezpečnost, za co je Apple celosvětově velmi vyzdvihován. Když se ale jeho zabezpečení podaří prolomit šestnáctiletému studentovi střední školy, je nejspíš něco špatně. 

Dnes nejčtenější

.