Zavřít reklamu

magicmouseApple si tento týždeň podal prihlášku o patent, ktorý je celkom zaujímavý a vyzerá, že by sa mohol stať praktickým pomocníkom pri každodennej práci pre množstvo ľudí, hlavne pre tých, ktorí denno-denne pracujú s číslami a potrebujú numerickú klávesnicu. Patent totižto hovorí o novom type technológie, ktorý v budúcnosti môže byť použitý v Magic Mouse. Táto nová Magic Mouse by mala obsahovať multidotykový displej, ktorý by dokázal, okrem doteraz podporovaných multidotykových gest, zobrazovať aj nejaké základné informácie na svojej vrchnej časti, alebo by dokázal zobraziť virtuálne tlačidlá numerickej klávesnice.

Magic Mouse display

Takto by ste si mohli rozšíriť svoju klávesnicu na Macu o numerickú klávesnicu,  ktorá by bola celá na Magic Mouse. Písanie na nej by bolo rýchle, bez potreby dávať ruku z myši dole. S troškou fantázie si to môžete predstaviť ako iPod Touch alebo iPhone so spustenou kalkulačkou, ktorý by ste používali ako myš ku vašemu Macu. Tento multidotykový displej by mohol meniť virtuálne klávesy v závislosti od toho, v akej aplikácií práve pracujete. V tabuľkovom editore by to mohla byť spomínaná numerická klávesnica, v iTunes by sa mohli tlačidlá zmeniť na iné, a to napr. na tlačítka na prehodenie skladby dopredu/dozadu, … Osobne si myslím, že nový typ Magic Mouse má obrovský potenciál do budúcnosti, a je len otázkou času, kedy sa objaví v novej generácií myší od Apple. Obdoby by sme sa časom možno mohli dočkať aj na touchpadoch v našich MacBookoch, kde by sa virtuálna numerická klávesnica niekedy taktiež zišla. Patent hovorí aj o možnosti, že táto nová technológia by sa dokonca mohla objaviť aj v Magic Trackpad. V žiadosti sa okrem iného uvádza, že na dynamický dotykový displej by mohli byť použité aj iné zariadenia, a to napr. iPhone a iPod. Úplne ideálnym by bolo, kedy si každý užívateľ môže sám nastaviť, aké tlačítka chce, aby sa na myši zobrazovali.

mighty_mouse_virtual_keypad
Ďalším novým, zaujímavým patentom od Apple je nový druh klávesnice, virtuálno-mechanickej klávesnice. Apple tento patent nazval „Method and Apparatus for Localization of Haptic Feedback“, ktorý opisuje použitie mechanickej klávesnice s dotykovými klávesami. Tieto klávesy by poskytovali spätnú väzbu užívateľovi, tak ako teraz pri klasickej mechanickej klávesnici, ale tlačidlá by boli dotykové. Vyzerá to tak, že všetky produkty od Apple sa zachviľu budú ovládať dotykom prsta :D

Think different…..

Dnes nejčtenější

.