Zavřít reklamu

Velký přechod Apple produktů na USB-C se blíží. Poté, co se kalifornskému gigantovi podařilo úspěšně přejít se všemi iPady a Macy na USB-C jej totiž totéž letos čeká i u jeho nejdůležitějšího produktu, kterým je iPhone. Byla by však chyba si myslet, že ostatní produkty, zejména pak příslušenství, ponechá na Lightningu. Podle dostupných informací je totiž přechod na USB-C plánován dle očekávání i u nich, přičemž značná část z nich by se měla dočkat upgradu na tento port co nevidět. Kdy se tohoto kroku dočkají například periferie pro Macy a iPady ve formě Magic Mouse, Magic Keyboard a Magic Trackpadu?

 Odpověď na tuto otázku je poměrně jednoduchá. Jelikož se jedná o příslušenství určené primárně pro Macy, zejména pak iMacy a Macy mini, je prakticky jasné, že tyto aktualizované produkty Apple neukáže hned v září po boku iPhonů 15 či Apple Watch 9. Namísto toho se dá očekávat vyčkávání na představení nových Maců s čipy M3, které budou právě o USB-C Magic příslušenství doplněny. Ostatně, dorazit má i iMac M3, tedy stroj, jehož předchůdce s sebou před lety přinesl redesign Magic Keyboard a Magic Trackpadu. Příchod aktualizovaných periferií spolu s ním tedy dává v tomto směru rozhodně smysl. Zda se tak dočkáme už v průběhu října či až na začátku příštího roku je nicméně zatím nejasné, jelikož ani ty nejlepší zdroje se nejsou schopny shodnout v tom, kdy má Apple odhalení v plánu. Tak či tak, se zářím určitě nepočítejte. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.