Zavřít reklamu

jigsaw puzzlesDnes udělám menší výjimku a místo nějaké praktické aplikace budu recenzovat hru, která mě v posledních dnech opravdu chytla. Nejedná se o nic jiného než o puzzle. Jakožto milovník obrázků skládajících se ze stovek kousků, jsem za svůj život na různých zařízeních hrál desítky “her” s puzzlíky. Nikdy to ale nebylo ono.

Vše je o ovládání

Vždy byl problém buď v malém displeji nebo v samotném ovládání malých kousků. Na iPadu je to ale úplně o něčem jiném. Výhodou je jak rozměrný displej, tak hlavně možnost ovládat dílky prstem. Díky automatickému natočení a obracení dílků vám navíc odpadají počáteční problémy se skládáním. Jako užitečnou pomůcku u složitějších obrázků můžete použít náhled na celé složené puzzle. Obrázků na skládání máte celou řadu, přesně řečeno čtyřicet, a nutno podotknout, že je radost je skládat.

photo 1

Je zde směsice obrázků krajiny, zvířat, květin a předmětů každodenní potřeby. Na výběr má uživatel tři úrovně skládání podle počtu dílků – 12, 24 a 48. Možná si říkáte, že 48 dílků je vcelku málo. Dá se říci že ano, ale větší počet kousků by se již na tak malé ploše skládal blbě. Co ale dělá tuto aplikaci tak výjimečnou, je možnost složit si libovolný obrázek z vaší galerie v Photos. Máte tudíž neomezený počet možností skládat, co se vám libí nebo na co máte zrovna náladu. Ze základních funkcí se musím určitě zmínit o měřiči času skládání, následně možnosti jej uložit a porovnávat se tak s kamarády. Aplikace vám navíc dovolí měnit si pozadí, na kterém obrázky skládáte. Třešničkou na dortu je možnost si vybrat přímo z aplikace písničky z iPodu a nechat si hrát vaše oblíbené songy během hraní.

photo 3

Konečně to právé skládání

Jigsaw Puzzles je velmi jednoduchá aplikace a právě v tom je její síla. Navíc je na App store dostupná zdarma. Stačí pouze vybrat obrázek a obtížnost a můžete začít skládat. A díky možnosti výběru libovolného obrázku můžete skládat třeba do nekonečna. Nevím jak vy, ale já jdu na to!

jigsaw puzzles

Dnes nejčtenější

.