Zavřít reklamu

iMac multitouchPohrávali ste sa už niekedy s myšlienkov že by bola Vaša Led Cinema alebo iMac dotykový a okrem možnosti ovládať ho myšou by pribudli gestá na ovládanie ho celými rukami ? Táto možnosť by v niektorých situáciách určite prišla vhod ale len na krádkodobú činnosť. Pri dlhodobejšej činnosti by Vám však s najvačšou pravdepodobnosťou odpadli ruky. Apple sa s touto myšlienkov pohrával taktiež a vyzerá to tak, že prišiel na šikovný spôsob , ako vyriešiť problém, aby vás ruky neboleli a pritom by ste mohli ovládať Váš iMac alebo Led cinemu končekmi Vaších prstov.

Apple približne pred mesiacom vydal patent v ktorom náčrte sa nachádza prístoj ktorého čry pripomínajú veľmi jasne iMac . Avšak niečo je na ňom iné. Jeho stojanová noha sa dá zložiť tak, aby sa váš iMac doslova poskladal pred Vás , čím by bol v skvelej polohe , v akej by sa na ňom dalo pohodlne písať či prehliadať web bez toho aby ste ruky dvíhali nad hlavu.

Do dnešného dňa sme si všetci mysleli že ide iba o jeden z vela patentov ktoré zostanú len na papieri a nikdy v reále neuvidia svetlo sveta. Avšak Server digi times hlási že firma Sintek Photronics posiela do Applu Dotykové testovacie panely ktoré by mali byť v iMacu. Dotykové displaye majú byť vo velkosti 20″ a má ísť i rovnaký kapacitný display aký je použitý v iPade , iPode touch či v iphone.

Avšak nie je poukázané či nájdené dotykové displaye majú niečo spojené aj s patentom z  pred mesiaca. Update iMacov prebehol nedávno a preto má apple ešte dosť času na to, aby vymyslel ako pridať do novej generácie iMacov  niečo nového , revolučného.

Podelte sa s nami v diskusií pod článkom čo si myslíte o iMacoch s dotykovým displayom :)

Dnes nejčtenější

.