Zavřít reklamu

„iMac byl vždycky vrcholem designu a funkčnosti: integrovaný počítač, který má všechny součásti včetně displeje, procesoru, grafiky, úložiště a paměti zabudované v jednom designově dokonalém těle.“ Toto uvádí Apple na svých stránkách u iMacu a zcela jistě je to pravda. Co kdyby však Applu u iMacu zašel ještě dál a přístroj nabídl navíc ještě dotykovou plochu? Podobnou otázku si zřejmě kladl i designér Antonio de Rosa, který vytvořil koncept nádherného Apple Mac Touch.

Kromě krásného designu, který je Applu tak blízký, by nabídl i dotykovou plochu na jeho celém 27palcovém monitoru. Na konceptech můžeme vidět i pohyblivé rameno, aby bylo možné Mac Touch naklonit podle vašich potřeb, například pro kreslení či tvoření 3D graifky. Kromě samotného Macu je zde vytvořena i takzvaný Apple Touchboard, tedy nová generace klávesnice. Může zastávat roli klasické klávesnice, sekundárního displeje či například piana. Samozřejmostí je i podpora Touch ID. Novinky pokračují s Apple Touchmouse, která by nefungovala pouze jako klasická myš, ale mohla by být použita také přiložením na samotný displej, jak je vidět na jednom z obrázků.

Takto by měl vypadat Apple Mac Touch s příslušenstvím:

Celý koncept vypadá opravdu skvěle a jistě by našel uplatnění například u grafiků či fotografů. Nemyslíme si však, že něco podobného Apple chystá a v nejbližší době představí. To nám ale nebrání se občas zamyslet, jak by mohl své produkty vylepšit a právě tento koncept patří k těm nejpovedenějším.

mac touch uvodni

Dnes nejčtenější

.