Zavřít reklamu

7Poslední dobou se čím dál více mluví o nezdravém používání výpočetní techniky. Když jsem byl naposledy na masáži, potvrdila mi masérka, jak jsou lidé, kteří pracují neustále na počítači a nezdravě sedí zdegenerováni a jaké mají problémy. Ještě mnohem horší než klasické nezdravé sezení u počítače je takové to lehání s počítačem na posteli, nebo sezení s položeným notebookem na stehnech, jenž u mužů může způsobit až neplodnost. Ačkoli jsme Apple server, snad nikoho neurazí recenze stolečku pro vaše MacBooky, certifikovaného ministerstvem zdravotnictví USA.

Lounge-Book

Lounge-Book stoleček pro notebooky se nabízí v nespočtu variant v cenách od 99Euro do 300Euro za Lounge-Book z pravého vzácného dřeva, záleží jen na vás jak velký kus luxusu chcete do vašeho interiéru společně se stolkem pod notebook přinést. Výrobce mi daroval model v ceně 138Euro, který je také nyní recenzován. První, na co je potřeba upozornit, jedná se o skutečný italský výrobek, navrhován, konstruován a dokonce i vyráběn přímo ve Veroně! Zapomeňte na praskající plasty, na chybějící šrouby, na odřené konstrukce, hledejte pouze dokonalost! Když již za něco zaplatíte několik set euro, čekejte doma do dvou dnů UPS (poštovné v ceně), který vám předá temně černou plastovou krabici, ve které je celá konstrukce stolečku schována. Kromě konstrukce a pytlíčků se šroubky a podložkami dostanete pochopitelně také klíč na smontování a podrobný návod, díky kterému je možné smontovat stoleček do 20 minut.

lounge book
SONY DSC

Ergonomie

Stoleček je výborně nastavitelný, můžete nastavit jeho polohu do výšky, do natočení a jeho sklon, cokoli tedy můžete využít, můžete nastavit přímo na vaši postavu. Nemusíte se bát, že se ke stolku nevejdete, nebo vám bude naopak velký. Horní deska určená na položení notebooku je široká 30 cm a dlouhá 41 cm, vejde se na ni tedy pohodlně i 17″ MacBook Pro. Díky patentovanému systému děr v plastu, které dokáží odvádět teplo z notebooku bez vlivu na tuhost a pevnost samotné plastové podložky pod notebook. Je jedno, zda máte stroj za 150 000 Kč nebo netbook za 8 000 Kč, nemusí se bát jej na stolek položit, vše drží velmi pevně a je stabilní. Podstavec pod MacBook můžete nastavit v rozmezí 0 – 35 stupňů, přičemž právě maximální hranice 35 stupňů je výrobcem garantovaná hodnota, při které se nemůže notebook zřítit. Další podložkou je 15cm široká a 20cm dlouhá podložka pod vaši myš, která má v rohu díru na kabel, je tedy jedno zda máte bezdrátovou Magic Mouse, nebo drátovou Mighty Mouse, vždy se vám s ní bude pracovat velmi pohodně na dostatečně velké pracovné ploše. Lounge-Book jsem zkoušel používat jak vsedě, tak vleže v posteli, vždy stačí povolit šroub a zvolit ideální nastavení, aby vám co nejvíce vyhovovalo, ani jednou se mi nestalo,  že bych takové nastavení nenašel, navíc se MacBook Pro 15″ opravdu zahřívá mnohem méně, než když standardně leží na dřevěném stole bez odváděcích děr. Patentovaný Air Flow zkrátka skvěle funguje! Díky jednoduché instalaci, ke které potřebujete pouze 5 šroubů a díky jednomu otočení šroubu lze zcela změnit nastavení stolku. V dané ose získal Louge-Book posvěcení Evropské Unie ze zdravotnického hlediska!

lounge-tek-lounge-book-laptop-stand-3

Lounge-Book si můžete koupit přímo od výrobce zde!

Dnes nejčtenější

.