Zavřít reklamu

A je to tu! Roboti ovládli svět a chtějí všechny vyvraždit. Všichni upřeme pohled na kluka, který pomocí své armády robotů, se pokusí hrozbu odvrátit dřív než bude pozdě. Kromě vlastní armády robotů nám bude pomáhat sličná slečna. Hra je koncipována jako plnohodnotná strategie, ale samozřejmě dobře uzpůsobená pro ovládání na displeji iPhone/iPod touch.

Jak jsem ji říkal budeme svádět bitvy mezi roboty, snažit se přežít a zničit soupeře. Jako u každé správné strategie musíme něco těžit a sbírat.  Ale pěkně po pořádku! Celkově má hra 17 misí, 18 multiplayerových map, 20 druhů zbraní a 10 typů jednotek.Ve hře máme 4 základní druhy jednotek: 1) Hrdiny, kteří získávají zkušenosti a můžete je vylepšovat. 2) Dělníky, kteří těží kov a jsou naprosto samostatní bez naší vlády. 3) Vojáci, obyčejný pěšáci a nebo pěšák s kulometem a za 4) Medici, ti nám zachraňují a uzdravují naše jednotky. Suroviny jsou ve hře naštěstí jen dvě o jednu a to je kov se nám starají robodělníci a ti jak jsem již psal jsou plně automatičtí, takže je stačí jen nechat vyrobit a vše už zvládají sami bez dalších pokynů. Další surovina je energie a tu získáváme pomocí baterii u kterých je vždy vlaječka, kterou musíte nejprve ovládnout a následně udržet. Na začátku hry máme postavenou hlavní základnu, kde vyrábíme dělníky. Celkově můžeme postavit 4 druhy budov dalších: na výrobu hrdinů, na vojáky a medici, sklad surovin a na vylepšování vojska nebo těžby. Budovy stavíme jen na předem daná místa a také je k dispozici speciální místo pro střílny.

mzl.ejjphqaa.480x480-75mzl.ncqbyido.480x480-75

Grafika

Grafika je docela solidní i efekty jsou na dobré úrovni. Možná by vše mohlo být o kapičku detailnější, ale i tak je to na velice dobré úrovní. Zvuk to je kapitola sama pro sebe, po zvukové stránce je vše naprosto dokonalé a vtáhne vás hra suprově do děje.

mzl.xlpmxabc.480x480-75

Z ovládání jsem měl prvně strach, ale díky samostatnosti mnoha jednotek, nám zůstane na starosti jen jeden nebo více hrdinů. Ostatním jednotkám je výhodné zadat okruhy na hlídání nebo útok a vše zpracovávat s hrdinou za podpory mediců.

Celkově mě hra zaujala víc než hodně a můžu jen doporučit každému, ale opravdu každému. Hra vám zabere mnoho hodin hraní a navíc není vůbec lehká, to zaručuje opakování misí a vymýšlení lepších strategii. Navíc se mi dost líbí otáčení hry když otočíme mobil, prostě jak chytneme mobil, tak hrajeme.

Hru Robocalypse – Mobile Mayhem zakoupíte v iTunes App Store za 0,99 euro ZDE.

Dnes nejčtenější

.