Zavřít reklamu

MacWorldBestofShow2010Jak jste patrně zaregistrovali například i v našich videjích, právě probíhá v San Franciscu každoroční konference Macworld. Macworld 2010 není jen konference určená pro odborníky, která mimochodem zrovna letos není až tak navštěvovaná jak se předpokládalo, ale také veletrh který probíhá v jedné z hal Moscone centra. Ačkoli na veletrhu tentokrát nefiguruje samotný Apple, přesto se zde objevují velmi zajímavé produkty a příslušenctví, které je buď určeno pouze pro Mac, iPod, iPhone nebo iPad, nebo také pro PC a zároveň Mac. Sestavil jsem žebříček TOP 5 produktů, představených na letošním Macworldu 2010.

1. Power – Outlet U Socket

image.phpZkrátka věc, která musí udělat dojem na každého, kdo si plánuje zařizovat nebo předělávat domácnost! Představte si, že máte ve zdi speciální zásuvku do které můžete dát nabíjet přímo zařízení určená pro nabíjení z USB. Instalovat ji můžete místo jakékoli běžné zásuvky a díky tomu nejen že získáte 2x standartní zásuvku, ale také zásuvku pro 2 USB zařízení! Samozřejmě můžete používat vše najednou. Zásuvku si můžete objednat za necelých 20 dolarů zde. Bohužel v současné době je zásuvka pouze ve verzi pro USA, Input voltage: AC 100 to 240V 50/60Hz. Nezbývá než doufat, že se zásuvka brzy objeví i pro EU normy, rozhodně bych si ji minimálně k pracovnímu stolu a k nočním stolkům rád nainstaloval.

2. Canson Papershow

Zkrátka pouze vytisknete váš graf, nákres, výkres, tabulku či jakýkoli dokument na papír a drůhý zobrazíte na ploše vašeho Macu nebo PC. Do USB zapojíte adaptér a bezdrátovým perem začnete malovat na papír s vaším dokumentem, to stejné se v reálném čase provádí na displeji vašeho počítače! Nemusíte mít žádné zvlástní multi-touch podložky ani nic podobného. Zkrátka máte jen styluse, bez tabletu! Samozřejmě můžete také měnit barvu, kterou píšete. Velká budoucnost toto zařízení čeká ve zdravotnictví a u managerů, kteří budou moci snadněji přednášet, to stejné pak ve školách. Jedinou nevýhodou je zatím poměrně vysoko stanovená cena, která je 200 dolarů. Více informací se dozvíte v následujícím videu, nebo na stránkách papershow.com

3. AutoPark

Nenávidím parkování v obchodních centrech! Nejprve si musíte spočítat jeslti je sudý nebo lichý týden a zda v tento týden platí parkování zdarma na 2 nebo 3 hodiny času, ok toto ještě jakž takž zvládám. Zjistíte že sice je parkování na dvě hodiny zdarma, ovšem pokud si koupíte coca-colu dostanete zdarma další hodinu, když jdete do kina, dokonce můžete parkovat zdarma o 3 hodiny déle, jak skvélá nabídka, ovšem kdo si má dělat statistiky a vše si pamatovat. Navíc musíte zjistit v jakém patře, barvě, čísle, zóně a tak dále stojíte!  Ve všem by vám měl pomoci váš partner pro parkování AutoPark pro iPhone. Jediné co je mi záhadou, jak výrobci vyřešili, že 99,99% garáží u obchodních center je zastřešeno nebo rovnou pod zemé a to většinou v několika patrech, zde mi trošku uniká jak se s tím popere GPS navigace, nicméně pokud tak jak inzerují na svých stránkách.

au

4. Inklet

Inklet umožní uživatelů MacBooků s multi-touch touchpadem využívat jejich touchpad naprosto stejně jako tablet od společnosti Wacom. Není tedy již potřeba nic dokupovat a pokud nejste profesionální grafik , mela by vám bohatě vystačit velikost touchpadu na kreslení. Navíc díky stylusu Pogo Sketch může MacBook měřit také tlaky!  Inklet aplikaci stáhnete za 25 dolarů zde. Pogo Sketch si můžete za 15 dolarů zakoupit zde.

pero

5. SachManya Yepper

Služba, která umožní online vytvářet aplikace pro iPhone, Android a Blackberry bez jakékoli znalosti programování. Služba je primárně zaměřena na servery a blogy, kterým umožní bez psaní jediného znaku kódu vytvořit originální a funkční aplikaci! Cena bohužel zatím není známá, ale brzy se objeví na následujících stránkách.

Dnes nejčtenější

.