Zavřít reklamu

Siri iconPoslední dobou se Apple snaží lokalizovat své aplikace a služby do více a více jazyků. Mezi nově podporovanými je i čeština, která nyní zaznamenala v podstatě takovou malou revoluci, co se Apple produktů týče. Na jednu stranu sice v Apple Watch prozatím není, ale na stranu druhou Apple nedávno lokalizoval iTunes App Store, Mac App Store, iBooks Store a iTunes Store kompletně do češtiny. Ihned druhý den na to, vydal Apple aplikaci Apple Store pro Českou republiku. Kalifornská společnost na naši malou zemi určitě nezapomněla a v posledních týdnech se jí poměrně věnuje.

Nyní, díky komentáři jednoho z našich čtenářů s přezdívkou mafioSSi jsme zjistili, že Siri začala nově nabízet místa v České Republice. Za informaci mu děkujeme. Ve výsledku to znamená, že pokud například řeknete Siri v angličtině, že máte hlad, Siri vám vzhledem k vaší současné poloze vyhledá nejbližší restaurace. Podobně také například pokud si chcete nechat robrazit všechna kina ve vašem okolí, stačí říct, aby vám ukázala nějaká kina v blízkosti a Siri vám ukáže všechna kina včetně adresy a vzdálenosti.

Siri dříve jen dokázala hledat váš dotaz na webu. Nově ale obsahuje informace i pro Českou republiku. Prozatím toho neumí tolik jako například v sousedním Německu nebo USA, avšak s možným příchodem češtiny pro Siri se dočkáme mnoha dalších funkcí. Právě díky zmíněným novinkám a vzhledem k tomu, že skoro každý rok Apple na WWDC představí další jazyky pro Siri, můžeme letos předpokládat, že se konečně dočkáme i my.

IMG_1544

Dnes nejčtenější

.