Zavřít reklamu

Tim Cook poskytl velmi dlouhý rozhovor pro agenturu Bloomberg, konkrétně pro její magazín BusinessWeek, ve kterém vysvětlil mimo jiné také to, co se před nedávnem stalo ve vedení Applu, tedy odchod několika klíčových zaměstnanců společnosti z jejího vedení. Tim Cook již sice v souvislosti s odchodem Scotta Forstalla a Johna Browetta zveřejnil oficiální otevřený dopis pro zaměstnance společnosti Apple, ovšem ve svých odpovědích pro Bloomberg uvedl mnohem zajímavější informace. Kompletní informace o odchodu Scotta Forstalla a Johna Browetta si můžete přečíst v článku Šéf divize iOS Scott Forstall opouští Apple.

„Změny nejsou záležitostí toho, že nyní budeme spolupracovat a předtím jsme nespolupracovali. Mám obrovskou úroveň spolupráce v Apple, to ale neznamená, že se nemůžeme dostat na jinou úroveň. Můžete se podívat na to v čem jsme skvělí. Existuje mnoho věí, ale jedna věc kterou děláme a myslím s i že ji nedělá nikdo jiný je integrace hardware, software a služeb takovým způsobem, že je většina spotřebitelů již nerozlišuje. Naše zkušenost je fantastická. Jak můžeme pokračovat v tomto trendu a dostat ho na ještě vyšší úroveň? Musíme mít A-plus v kolaboraci neboli spolupráci. A tak změny, které jsme učinili nás dostanou na zcela novou úroveň spolupráce,“ říká Tim cook.

Tim Cook navíc upřesnil, že právě Craig je velmi důležitým článkem týmu Apple, který vždy dohlížel na vývoj iOS a OS X a právě on dokáže vyhodnotit, které prvky se mají z iOS posunout také na OS X, ale které naopak mají zůstat rozdílné, aby nedošlo ke sjednocení obou systémů. Tim Cook tak navíc oficiálně veřejně uvedl, že Apple nechce ani v budoucnu zcela sjednotit iOS a OS X, což je v souladu s naším článkem z dubna letošního roku Proč Apple nikdy nesjednotí iOS a OS X?

„Nechceme přijat vizi, že operační systém pro iPhony a iPady by měl být stejný jako Mac. Jak jistě víte, jsou iOS a OS X postaveny na stejném základu. Craig vždy dokázal manažovat společné prvky. A tak je toto logickým pokračováním. Zákazníci chtějí iOS a OS X, které hladce spolupracují, nesmí být stejné, ale musí hladce spolupracovat.

*Zdroj: businessweek.com

Dnes nejčtenější

.