Zavřít reklamu

V prvních dnech tohoto týdne určitě každý z vás zaregistroval, že hodnota akcií Applu překonala hranici $500. Podle předpovědí analytiků, však hodnota dále poroste a to až na závratných $630. Největším tahounem akcií bude v budoucnu iPad a nové modely jablečných počítačů. S těmito vyhlídkami přišel analytik Ben Reitzes, který vidí několik možností jak k nárůstu dojde

Nejpravděpodobnějším impulsem, který vyšvihne akcie výš, bude především nová generace iPadu, jejíž představení se očekává na mediálním eventu, který by měl proběhnout 7. března. Reitzes dále věří, že Apple zachová výrobu současné generace a verzi se 16GB pamětí využije jako vstup na low-endovější část trhu. Dalšími tahouny hodnoty akcií budou následující generace MacBooku Air a hlavně iPhonu.

Reitzes stále tvrdí, že Apple vážně uvažuje o použití procesorů ARM u svých low-endových Airů, což je v rozporu s tím co naznačil Tim Cook v předešlých týdnech, podle kterého iPad brzy uspokojí potřeby těch, kteří touží po Airu s ARMem. Nicméně přechod na novou architekturu by se měl uskutečnit až ke konci rolu 2013. Teoreticky by tak v té době mohly procesory ARM dosahovat dostatečného výkonu pro plné využití všech funkcí MacBooku.

Nový iPhone přinese podporu LTE sítí, nový design a především vylepšení ve svém nitru. Jeho představení by mělo dle Reitzese proběhnout v druhé polovině roku s termínem někdy ke konci září. Prodeje, které budou dozajista rekordní, spolu s prodeji v Číně, pomůžou velmi vydatným způsobem akciím jablečného gigantu.

Závěrem dodám, že k podobným závěrům došla i agentura Barclay’s, které v minulých dnech zveřejnila scénáře vývoje akcií-jak negativní tak i ty pozitivní, které dosahují právě oněch $630. Nezbývá tedy než jen počkat do jaké míry bude tento rok pro Apple finančně úspěšný.

barclays-120214

*Zdroj: Apple Insider

Dnes nejčtenější

.