Zavřít reklamu

Apple stock akcie logoV úterý večer Apple zveřejnil dlouho očekávané ekonomické výsledky za třetí fiskální kvartál. Report si můžete přečíst zde. Bylo jasné, že jejich zveřejnění přinese spoustu nových a zajímavých informací, stejně tak jako přinese reakce trhů, které se projeví na hodnotě akcií společnosti. To se také stalo a akcie Applu zažívají nárůst. Většina lidí totiž čekala, že Apple vykáže daleko horší výsledky než ty, které nakonec představil. Tím pádem trh zareagoval optimistickým růstem a hodnota akcie tak vzrostla o více než 7%, na současných 103,74 amerických dolarů.

Investoři čekali větší pád, než ve skutečnosti přišel, tudíž akcie Applu sílí. Po dlouhé době tak konečně zase dosáhly trojciferné hodnoty a v současné době se pomalu ale jistě přibližují hodnotě 104 dolarů. Což je vzhledem k poslednímu vývoji slušné – ještě dva dny zpátky byla jedna akcie za 97 dolarů. Hodnota akcií tedy roste i přes to, že Apple vykázal meziroční poklesy prodejů ve všech svých segmentech, ve kterých nabízí své zboží.

Stále ovšem nebyly výsledky tak špatné, jak se všeobecně předpokládalo. Meziročně si sice Apple pohoršil, ale stále se jedná o naprosto neuvěřitelné hodnoty, které by okamžitě braly všechny ostatní společnosti v tomto odvětví. V současné době jsou pro Apple nejvýdělečnější služby, zejména pak příjmy z App Store a Apple Music. Někteří investoři očekávají, že v následujícím kvartále Apple zase posílí na úroveň loňského roku, ovšem nadcházející iPhone 7 (nebo 6SE) je velkou neznámou. Tim Cook věří tomu, že to bude bomba, uživatelé však tak přesvědčení nejsou. Uvidíme tedy, jak na to Apple bude v příštím kvartále a zda-li se dokáží po půl roce poklesů opět dostat do pozitivních meziročních hodnot.

Tim Cook money FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.