Zavřít reklamu

Není tomu tak dávno, co jsme vás v jedné bleskovce informovali o debutu nového alba zpěvačky Nicki Minaj na vlnách rozhlasové stanice Beats 1 v show “Queen Radio”, ve které zaznělo jen několik minut před jeho oficiálním celosvětovém vydáním. Ačkoliv by si jeden pomyslel, že pár minut nemůže hrát pro žádnou společnost na světě příliš velkou roli, opak je pravdou. Spotify, která se dá označit za přímého konkurenta Apple Music a potažmo i rádia Beats 1, totiž začalo dělat umělkyni pěkné nepříjemnosti, který vznikly právě kvůli debutu jejího alba na konkurenční platformě.

Podle Nicki Minaj se Spotify rozhodlo nepropagovat její nové album na své platformě, ačkoliv na tom bylo s umělkyní domluvené a to právě kvůli tomu, že jako první zaznělo na platformě Applu. Celá situaci dodává na zvláštnosti fakt, že například další velmi známý hudebník Drake působí na Beats 1 již od roku 2015, ale Spotify mu takovéto klacky pod nohy rozhodně nehází. Naopak prý jeho tvorbu v propagacích velmi podporuje.

Apple Music si parádně užijete hlavně v kombinaci s HomePodem:

Ačkoliv tedy není možná konkurenční boj mezi Applem, respektive jeho Apple Music a Spotify příliš vidět, rozhodně probíhá. Pociťují ho však daleko více samotní interpreti, než uživatelé, kteří o něm prakticky netuší. V minulosti se už ale na světlo světa zajímavosti o konkurenčním boji dostaly a hlásaly například to, že Spotify záměrně ve své platformě skrývalo hudbu, která byla nejprve exkluzivní na konkurenční Apple Music. To ale Spotify odmítlo. 

Obecně se dá o streamovacích službách říci, že zažívají obrovský boom. Jsou to právě Spotify a Apple Music, které nyní udávají tomuto odvětví trhu směr. Nutno ovšem podotknout, že obě služby mají skutečně co nabídnout a předplacením ani jedné z nich se nespálíte. Záleží tak čistě na vás, zda dáte přednost jedné či druhé. 

nicki-minaj-zane-lowe

Dnes nejčtenější

.