Zavřít reklamu

jdi-bezrameckovy-displej-2Dnešní výrobci se až na pár výjimek snaží místo ztenčování rámečků vměstnat co nejvíce komponent do co nejmenšího prostoru. Tím se předhání, kdo bude mít tenčí zařízení. Společnost Japan Display se snaží udělat dnešní chytré telefony ještě kompaktnější, čehož chce dosáhnout extrémně tenkými rámečky okolo displejů.

Už pár let jsme zvyklí na zařízení s tenkými rámečky pouze po bočních stranách. Téměř každé zařízení má pořád nad i pod displejem velkou část nevyužitého prostoru, které by mohlo sloužit právě jako rozšíření displeje při zachování stejné velikosti. Pod těmito částmi se většinou schovávají komponenty jako je reproduktor na volání, mikrofon, domovské tlačítko, reproduktor, kamera a další senzory.

Jedinou výjimkou je chytrý telefon od společnosti Sharp s názvem Aquos, který nevyužitý prostor nad displejem nemá a chybí mu i reproduktor pro hovory. To nahrazuje uživatel přitisknutím ucha k displeji a zvuk se přenáší vibracemi přes kosti. Dalším takovým zařízením by mohl být telefon s displejem od Japan Display. Tato společnost právě ukázala prototyp zařízení s velmi tenkými rámečky kolem displeje.

jdi-bezrameckovy-displej

Prototyp byl vyroben pomocí nového hustšího uspořádání drátů, které umožní, aby zařízení nemělo téměř žádné rámečky. Tento „Full Active“ displej společnost Japan Display plánuje začít masově vyrábět ke konci roku 2017. Samozřejmě na výrobci daného telefonu zůstane vymyslet způsob, jakým do bezrámečkového těla vměstná zbylé komponenty.

iPhone-7-iOS-10-concept

Zdroj: digitaltrends

Dnes nejčtenější

.