Zavřít reklamu

Na eBay je možné nalézt skutečně ledacos. A to i v souvislosti s Applem. Tento týden se například za přibližně 1000 dolarů prodal falešný odznak zaměstnance Applu. Jde o falešný doklad zaměstnance „číslo 10“ z roku 1977. Tento odznak je dle jiného a dlouholetého zaměstnance Applu (číslo 8, Chrise Espinosy) naprostý padělek.

Celý obchod se udál 12. května, přičemž kupující, známý blogger Cabel Sasser, si pravděpodobně myslel, že se mu podařilo koupit fascinující kousek jablečné historie. Kartička vypadá na první pohled opravdu hezky. Konkrétně jde o zaměstnankyni jménem Sherry Livingston. Dle údajů z Ebay kupující zaplatil 946 dolarů za produkt a 55 dolarů za poštovné. V přepočtu si tedy podvodník přišel na 22 800 Kč. Když se kupujícímu následně kartička nezdála, oslovil právě Chrise Espinosu. Dle něj na první pohled kartička vypadala jako smirkový papír.

Skvrny na papíru vypadaly příliš uměle a nejvíce jej do oka trkly údaje, které měly být psané na stroji, přičemž v tomto případě tomu tak určitě není. Dle Espinosy byly tehdejší kartičky dělány tak, že tiskařská společnost vytiskla šablonu kartičky, která se následně vložila do psacího stroje, kde se dopsaly údaje o konkrétních zaměstnancích. V tomto případě je psaný text na kartičce podezřele „jednotný“, což jednoznačně evokuje, že text byl natištěný. S tímto padělkem zároveň přišel originální náčrt kanceláře. Jeho pravost ale Espinosa opět vyvrátil.

Dnes nejčtenější

.