Zavřít reklamu

Ne vždy je zničení počítače, smartphonu, tabletu či jiné elektroniky negativem. V rámci některých profesí se totiž lze dostat do situace, kdy je likvidace elektroniky a dat v ní za účelem 100% jistoty toho, že se k nim nikdo nedostane, naopak žádoucí. Ať už se jedná o nejrůznější nadnárodní korporace podnikající v odvětvích, ve kterých je krádež jakýchkoliv dat konkurencí extrémní problém, bezpečnostní složky či politiky, právě možnost spolehlivé likvidace elektroniky se může čas od času hodit. Na trhu jsou však v současnosti zařízení, která to rychle, jednoduše a elegantně umožní. Seznamte se s USBKill V4.

Zabijácká flash USBKill V4 generuje pulsní napětí 215 V, pomocí kterého poškodí zařízení, a zničí tak i uložená data. Pro destrukci stačí jediný napěťový impuls, lze však využít i režim kontinuálního pulsu pro zvýšení destrukčního účinku. Pro aktivaci, zahájení destrukce, slouží primárně prsten s magnetickou spouští. Stačí, když obsluha přejede prstenem nad zařízením. USBKill V4 má interní baterii a pracuje v off-line režimu, to znamená, že zařízení, ke kterému se připojí, nemusí být zapnuté, a přesto dojde k jeho destrukci. USBKill V4 tak snadno překoná i bezpečnostní protokoly USB-C a Lightning.

USBKill V4 účinně destruuje nejen počítače, notebooky, chytré telefony a tablety, ale také další elektronická zařízení, jako jsou externí disky, disky USB, monitory, televizory, kopírky a další. USBKill V4 se aktuálně dodává ve třech sadách: Basic, Pro a Tactical. Posledně dvě jmenované sady nabízejí široké možnosti aktivace, včetně dálkového ovládání nebo časované aktivace. Pro podrobné nastavení jsou určeny dedikované mobilní aplikace Android a iOS. Sady Basic a Pro obsahují adaptéry pro rozhraní USB-C, Lightning, MicroUSB, MiniUSB a USB-A Female. Sada Tactical obsahuje navíc také adaptéry pro méně obvyklá, nekomerční rozhraní, jako jsou USB-B Male, USB-B Female, VGA (DB15), HDMI Male, HDMI Female-Female, DisplayPort Male, DisplayPort Female-Female, RJ45 Male nebo RJ-45 Female.

„USBKill V4 z nabídky internetového obchodu SpyShop24 představuje efektivní, účelné a rychlé zařízení, které spolehlivě a ultimátně zabrání zneužití dat,“ komentuje Přemysl Lezianka, technický poradce SpyShop24.cz, a dodává: „USBKill V4 se dodává ve třech verzích. Ta nejvyšší, Tactical, je určena komerčním a firemním zákazníkům a pro bezpečnostní a IT oddělení velkých společností. Tyto společnosti nevyužívají USBKill V4 jen pro destrukci zařízení, ale také pro zátěžové testování USB u produktů, které vyvíjejí a vyrábějí nebo u produktů, na které spoléhají.“

Zabijácká flash USBKill V4 Kit je efektivním nástrojem v mnoha odvětvích. Mimo jiné pomáhá odrážet útoky hackerů a zabraňuje krádežím cenných dat z počítačů a chytrých telefonů. Řešení se také používá k testování komponentů z hlediska ochrany proti zkratu a elektrostatickým výbojům. USBKill je používaný penetračními testery, výrobci hardwaru, donucovacími orgány a firemními zákazníky. Jedná se o světoznámý průmyslový nástroj pro zátěžové testování USB.

Dnes nejčtenější

.