Zavřít reklamu

Možná jste už slyšeli o takzvaných USB Killerech, nebo-li USB flash discích, které dokáží vytvořit silné napětí, jenž zničí připojenou elektroniku. Nejnovějším USB Killerem je takzvaný USBKill V4, který otestoval jeden z youTuberů na MacBooku Pro, Samsungu Galaxy S24 a iPhone 15 Pro Max. Zabijácká flashka USBKill V4 generuje pulsní napětí 215 V, pomocí kterého poškodí zařízení a zničí tak i uložená data. Pro destrukci stačí jediný napěťový impuls, lze však využít i režim kontinuálního pulsu pro zvýšení destrukčního účinku.

Pro aktivaci, zahájení destrukce, slouží primárně prsten s magnetickou spouští. Stačí, když obsluha přejede prstenem nad zařízením. USBKill V4 má interní baterii a pracuje v off-line režimu. To znamená, že zařízení, ke kterému se připojí, nemusí být zapnuté, a přesto dojde k jeho destrukci. USBKill V4 tak snadno překoná i bezpečnostní protokoly USB-C a Lightning.

Jak tedy z popisu plyne, měl by si nejnovější USB Killer poradit s každým zařízením. Přesto, i když tento flash disk bez problémů zničil MacBook Pro i Samsung Galaxy S24, v případě iPhone 15 Pro Max neuspěl a to jak v základním módu, tak ani v kontinuálním módu. S iPhone 15 Pro Max se tedy nemusíte bát, že vám někdo zničí telefon pomocí podobného zařízení.

Dnes nejčtenější

.